Anti-fietsdiefstalactie in Zevenaar met gratis fiets graveren

121 Views

Fietsdiefstal komt in ons fietsland helaas vaak voor. Om fietsers te helpen het risico op diefstal te verkleinen, houden de gemeente Zevenaar en de politie op dinsdag 10 november een anti-fietsdiefstalactie.

Bij deze actie kunt u gratis uw fiets laten graveren en voorzien van een uniek nummer. Van 12.00 tot 18.00 uur staat het Centrum Fietsdiefstal op station Zevenaar. Om te laten graveren heeft u een legitimatiebewijs nodig, zodat uw fiets geregistreerd kan worden.

 

De eenvoudigste manier om het risico op diefstal flink te verkleinen, is het goed op slot zetten van uw fiets. Slechts 10% van de fietsen op het station staat goed op slot. De rest is dus kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat uw fiets bovendien graveren en registreren. Is uw fiets dan toch een keer verdwenen, dan kan hij veel beter worden teruggevonden. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.

 

Tijdens de actie wordt een ART-goedgekeurd AXA-kettingslot verloot ter waarde van € 35,00. Het ART-keurmerk garandeert een maximale beveiliging tegen diefstal. Sloten met dit keurmerk zijn bij elke fietsenwinkel verkrijgbaar.

Samenwerking
De gemeente Zevenaar organiseert deze actie in samenwerking met de politie, Centrum Fietsdiefstal en de Provincie Gelderland.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!