Bent u geselecteerd voor het rondetafelgesprek met de Duivense gemeenteraad?

452 Views

De gemeenteraad van Duiven heeft het inititatief genomen voor een raadsbijeenkomst met als onderwerp ‘Naar een mooiere gemeente: hoe stimuleren we initiatief beter’. Burgemeester Rik de Lange nodigt inwoners van Duiven, Groessen en Loo uit. Zij zijn door loting geselecteerd, om deel te nemen aan dit rondetafelgesprek. De geselecteerde deelnemers komen met de raadsleden bijeen op woensdagavond 8 februari in het winkelpand aan de Pastoriestraat 15 in Duiven. Bent u geselecteerd? Heeft u een uitnodiging ontvangen? Maak er gebruik van!

In de zomer van 2017 wil de gemeenteraad een nieuw, eigentijds stimuleringsbeleid vaststellen. Dit beleid stimuleert initiatief, dat bijdraagt aan een mooiere gemeente Duiven. En natuurlijk willen de raadsleden ervaringen en frisse ideeën verzamelen over wat gemeente Duiven moet vasthouden, wat slimmer kan en anders moet. “Om nu eens mensen te spreken die we anders niet spreken, nodigen we inwoners vanaf 16 jaar uit door loting, licht initiatiefnemer Gemma Tiedink-Koning toe.
Dit voorjaar start de raad ook met een nieuwe gespreksvorm; het rondetafelgesprek. Aan deze tafel gaan raadsleden elke drie weken met inwoners in gesprek over de onderwerpen die op de agenda staan. Hiermee wil de gemeenteraad zich door inwoners laten informeren over bepaalde onderwerpen en daarmee een goede afweging maken als er een besluit wordt genomen. Mede-organisator Hans Stam:‘ “Door het organiseren van deze avond krijgen we hierop alvast een voorproefje en slaan we twee vliegen in één klap!’. Hans Egtberts, ook betrokken bij de organisatie van deze avond, vult aan: “We zijn als raad sowieso aan het experimenteren om de raad en samenleving dichterbij elkaar te brengen.”

Deze bijeenkomst maakt deel uit van de Dialoog- en Doorpakweken van 30 januari tot 10 februari. Het complete programma van de Dialoog- en doorpakweken wordt verspreidt via de Informeel in de Duiven Post, op de website en via de social-mediakanalen facebook en twitter. Tijdens deze weken kunnen inwoners Duiven, Groessen en Loo hun initiatief zichtbaar maken en hun ervaringen en ideeën delen over hoe gemeente Duiven initiatief het best kunnen stimuleren.

1 Comment

  1. Theet van Aalst

    Betrokken Liemerse ondernemer!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!