zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenBewoners welkom op startavond nieuw Klompenpad Westervoort

Bewoners welkom op startavond nieuw Klompenpad Westervoort

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Westervoort? Kom dan naar de startavond op woensdag 29 november. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Westervoort willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De avond begint om 19.30 uur in Zalencentrum Wieleman. Wethouder Peter Pennekamp is hierbij ook aanwezig.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn 155 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers om het boerenland als wandelaar echt te beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving kunnen ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie. 

Het nieuwe Klompenpad in het gebied rondom Westervoort is weer een schakel in het steeds verder uitbreidende Klompenpadennetwerk in de Liemers. De wens om een Klompenpad te maken in het buitengebied van Westervoort komt voort uit het project Water voor Westervoort uit 2018. Via overstappunten zijn de Klompenpaden met elkaar te combineren zodat een netwerk van Klompenpaden in de Liemers ontstaat. De Klompenpaden worden mogelijk gemaakt door de gemeente Westervoort, de provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij. 

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond op 29 november wordt het project toegelicht door SLG. Je krijgt de kans om mee te denken met jouw kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor je je op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad. 

Welkom

Aanmelden is niet nodig, je bent op 29 november welkom bij Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort. Kijk voor meer informatie over Klompenpaden op www.klompenpaden.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties