zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenCruciale rol voor Romeinen in nieuwste spel voor Liemerse scholieren

Cruciale rol voor Romeinen in nieuwste spel voor Liemerse scholieren

 

Vanaf begin 2020 schudde door het coronavirus scholen op hun grondvesten. Bezinning op elke geplande activiteit was noodzakelijk. Dat heeft menig schooldirecteur kopzorgen gebracht maar er zijn ook lichtpuntjes. De digitalisering van onderwijs heeft in ieder geval een serie leerzame escape routes opgeleverd.

 

Judith van Iersel van Innerwaard en Zonnekinderen, Karin Degen van Liemers Museum, combifunctionarissen Cultuur, Lize Wieggers en Ankie Krom en spelontwerper Joyce Berendsen vormen een team en gezamenlijk maakten zij verschillende spellen waarin Liemers erfgoed een plek krijgt in de Nederlandse canonvensters. De spellen worden aan alle scholen in de Liemers aangeboden.

 

Ondertussen zijn er al drie gemaakt en is zojuist de vierde gelanceerd! Het allereerste spel was “Lodewijk in de Liemers” en vertelde het bijzondere verhaal van de oversteek van de Rijn door de Zonnekoning en zijn leger.  In het tweede spel stond de legende van Werenfridus, zijn tocht over de Linge naar Elst en middeleeuwse beroepen centraal. De derde was een uitstapje naar het thema duurzaamheid en werden er allerlei slimme mogelijkheden gepresenteerd die kinderen samen met hun ouders kunnen doorvoeren om het stijgen van het water in de rivier tegen te gaan.

 

Het nieuwste spel gaat over archeologie en, hoe kan het ook anders, Romeinen.

Recent werd in Herwen een ontdekking gedaan die zijn weerga niet kent. Er wordt een Romeins heiligdom opgegraven met altaren voor keizer en goden. De grens van het Romeinse rijk loopt dwars door de Liemers. Deze Romeinse Limes is dit jaar door Unesco opgenomen in het werelderfgoed en dat is aanleiding voor allerlei verschillende interessante activiteiten.

 

Het nieuwste spel dat de Nederlandse canon hertaald naar de Liemerse situatie, sluit daarbij naadloos aan. Centraal staat de grafsteen van Marcus Mallius in het Liemers museum. De speurtocht leidt de spelers naar de doodsoorzaak van de Romeinse soldaat. Kinderen leren op een speelse manier over de Romeinen en archeologie.

 

Ook een van de spellen spelen?  https://liemerskunstwerk.nl/escaperoute/

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties