zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDe Wetelaar zet zich in voor een afvalvrije schoolomgeving

De Wetelaar zet zich in voor een afvalvrije schoolomgeving

Basisschool De Wetelaar gaat tegen een mooie jaarlijkse vergoeding een deel van de wijk Beinum vrij houden van zwerfafval. Op 4 juli hebben wethouder Fred Jansen en directeur Jan van der Gaast van basisschool de Wetelaar in bijzijn van de leerlingen van groep 8 een overeenkomst getekend. Dit initiatief is een samenwerking van de gemeente en Circulus-Berkel en is onderdeel van de actie ‘Nederland Schoon’.

Direct na de ondertekening zijn de leerlingen in groepjes en met veel enthousiasme van start gegaan om zwerfaval rond hun school op te ruimen. De leerlingen kregen daarvoor veiligheidshesjes, handschoenen en knijpers. Na de opruimactie kregen de leerlingen een leuke surprise: een klein PMD minicontainertje.

Willy Nass van Natuur- en milieueducatie Liemers gaf voorafgaand aan de ondertekening een bevlogen les over het belang van afvalscheiding en waarom het zo belangrijk is dat we onze omgeving vrij van zwerfafval houden.
Het doel van de samenwerking is dat het PMD (plastic, metaal en drankenverpakkingen), net als thuis en op school, gescheiden wordt ingezameld. Het kan dan gerecycled worden, waarna er weer nieuwe producten van worden gemaakt. Wethouder Jansen: “Het is fantastisch dat deze scholieren mee helpen om Doesburg schoon te houden. En dat geldt natuurlijk ook voor de andere scholen en verenigingen. Samen kunnen we het doen.”

Scholen en verenigingen ruimen zwerfafval op
Ook muziekvereniging ‘De Harmonie’ en basisschool Anne Frank hebben al een deel van de buitenruimte geadopteerd in ruil voor een jaarlijkse vergoeding. Zij gaan na de zomervakantie aan de slag met opschoonacties.

Wilt uw school of vereniging ook meedoen?
Scholen of verenigingen die in ruil voor een vergoeding ook een deel van de buitenruimte willen adopteren en vrij houden van zwerfafval kunnen zich melden bij de gemeente voor meer informatie.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties