donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioDerde editie De Streekfietstocht van start

Derde editie De Streekfietstocht van start

Na het succes van de Streekfietstocht van de afgelopen twee jaar, gaat zondag 26 juni a.s. de derde editie van start. Andere ondernemers met Liemerse producten, een andere route en een ander goed doel, maar net zo gezellig. Vanaf 9.30 uur zullen de fietsers worden verwelkomd bij restaurant ’t Centrum Reijmer in Babberich. Vervolgens gaat de tocht van ongeveer 35 kilometer van start.

De fietsers zullen langs Stadsbrouwerij Wittenburg komen, waar ze uitleg krijgen over hoe het bier wordt gemaakt, een kijkje krijgen in de brouwerij en natuurlijk kunnen proeven. Vervolgens zullen de fietsers bij Imkervereniging Duiven zien en proeven hoe de bijen uit de omgeving onze honing maken. Fietsend door de mooie natuur in de Liemers, gaan de groepen door naar Sjokcake by Meesterlekkerbek. Hier worden de lekkerste bonbons van de Liemers gemaakt, met natuurlijk Liemerse producten. De laatste stop zal boerderij Köning zijn. Daar worden de kazen ‘het Kameraadje’ en ‘Witte van Köning’ gemaakt. Tijdens de fietstocht komen de fietsers ook de mensen van Stichting Honderd-Duizend-keer-een-Tientje tegen. Deze stichting is het goede doel waar de opbrengst van de Streekfietstocht naar toe gaat.

Als klap op de vuurpijl zullen de fietsers terugkomen bij ’t Centrum Reijmer waar een streekdiner voor ze klaar staat. In dit diner zijn alle producten die men de gehele dag gezien heeft, verwerkt zoals in een hedendaagse maaltijd. Op deze manier wordt het concept van de Streekfietstocht, om op een laagdrempelige wijze mensen te laten ondervinden hoe je producten uit de omgeving zelf kunt gaan gebruiken, overgebracht. Dit jaar hebben we daar ook nog andere producten van Liemerse ondernemers aan toegevoegd.

De fietskaarten voor De Streekfietstocht zijn verkrijgbaar bij ’t Centrum Reijmer, Café bij de Buren in Duiven, Tabaktief Leuven Zevenaar en via de website www.destreekfietstocht.nl. De opbrengst gaat naar Stichting Honderd-Duizend-keer-een-Tientje.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties