zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioDodenherdenking in Zevenaar trekt veel belangstelling

Dodenherdenking in Zevenaar trekt veel belangstelling

Onder grote belangstelling vond op 4 mei in Zevenaar de jaarlijkse dodenherdenking plaats. De herdenking begon met een bijeenkomst in het Musiater in Zevenaar. Tussen de diverse toespraken zong Het Hooge Bongertkoor prachtige toepasselijke liedjes. Net als andere jaren waren er veel belangstellenden in het Musiater. Na de herdenkingsbijeenkomst trokken alle aanwezigen onder begeleiding van de stille trom van vier ‘Crescendo tamboers’ in een stille stoet via de Grietsestraat naar het Raadhuisplein voor de officiële Dodenherdenking.

Op het Raadhuisplein waren al vele belangstellenden aanwezig. Muziekvereniging Crescendo zorgde daar als elk jaar voor de muzikale klanken. Aansluitend aan de toespraken, o.a. van wethouder Anja van Norel, was het twee minuten stil……
De wethouders Tienke van der Werf, Anja van Norel en Gerard Hendriksen legden daarna namens de gemeente Zevenaar een krans bij het herdenkingsmonument “De vier Tamboers”. Ook door de veteranen werd een krans bij het monument gelegd. Daarna kregen de vele aanwezigen de gelegenheid bloemen bij het monument te leggen.
In de Spiegeltent van het Buitenblik Festival stond ter afsluiting voor alle aanwezigen een kopje koffie klaar.

Tekst en foto: Ina Kotterman

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties