dinsdag, juli 16, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenDuiven ontwikkelt visie op bewegen, ontmoeten, sporten en spelen

Duiven ontwikkelt visie op bewegen, ontmoeten, sporten en spelen

De gemeente Duiven wil een visie ontwikkelen op sport, spelen en bewegen. Inwoners en (sport)verenigingen kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de vorming van de visie. De bedoeling is dat het een gedeelde visie wordt.

De visie is volgens Duiven nodig om antwoorden te geven op de vraag hoe sport, spelen en bewegen kan bijdragen aan het verstevigen van de sociale samenhang, ontmoeting en ontwikkeling en gezondheid. De visie moet ook zicht bieden op de mogelijkheden en beperkingen van verbindingen tussen sport, zorg en participatie. Dit heeft alles te maken met de transformatie in het sociaal domein die vraagt om actieve en zelfredzame burgers. Sport, bewegen en spelen kan een belangrijke bijdrage leveren aan deze maatschappelijke uitdaging.
Het is de wens van de gemeente om de visie te ontwikkelen samen met betrokkenen uit de lokale sport, spel- en gezondheidswereld. Het plan is om eerst met een aantal vertegenwoordigers uit deze doelgroepen in gesprek te gaan. Tegelijkertijd is er het online onderzoek waar alle inwoners aan mee kunnen doen. Alle inwoners ontvangen hierover een brief met de uitnodiging om mee te doen.

Er zijn vragen over het eigen sport- en beweeggedrag en over het aanbod van sport, bewegen en spelen in de gemeente Duiven. De gemeente verwacht hiermee inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de inwoners op sport-, spel- en beweeggebied.

Naast de enquête komt er een “instuif” die toegankelijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema en/of nog iets kwijt naar aanleiding van het onderzoek. Met de opbrengst van de gesprekken, de enquête en de instuif gaan vervolgens werkgroepen aan de slag met het vormen van de visie. Als de visie in concept klaar is, wordt deze getoetst bij de doelgroep. Wanneer ook het gemeentebestuur “ja” gezegd heeft, kunnen er op basis van de visie uitvoeringsprogramma’s worden ontwikkeld.

Procesinformatie
Het hele proces van samen een visie ontwikkelen op bewegen, ontmoeten, sporten en spelen is te volgen op www.duiven.nl/overduiven/projecten/boss

Foto: Koos Roelofs

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties