zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeMontferlandPilot ‘Aangenaam Wonen’ in Giesbeek van start

Pilot ‘Aangenaam Wonen’ in Giesbeek van start

De gemeente Zevenaar start samen met onder andere welzijnsorganisatie Caleidoz en woningstichting Plavei het project ‘Aangenaam Wonen’. Dit project geeft inwoners inzicht in mogelijkheden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

De traditionele verzorgingshuizen in Nederland zijn in snel tempo door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen achterhaald. Mensen willen zelf de regie over hun eigen leven behouden en zelf bepalen òf en door wie ze verzorgd worden. Dit vraagt om woningen die aansluiten bij deze wensen. De provincie Gelderland stimuleert het geschikter maken van bestaande woningen. De provincie werkt samen met gemeenten aan een aantal voorbeeldprojecten die bijdragen aan het geschikter maken van woningen voor ouderen. Het project ‘Aangenaam Wonen in Giesbeek’ is één van deze projecten.
Op dinsdag 26 mei vindt een eerste bijeenkomst plaats voor inwoners van Giesbeek van 55 jaar en ouder. Tijdens deze avond in Kulturhus De Brede Blik wordt voorlichting gegeven over mogelijkheden om woningen aan te passen met (kleine) bouwkundige aanpassingen en thuistechnologie. Ook krijgen inwoners tips en trucs van deskundigen. Na deze aftrap volgen informatiemarkten voor inwoners, verenigingen en groepen en starten woonadviseurs met huisbezoeken.

In januari 2016 wordt het project geëvalueerd. Mogelijk wordt het project Aangenaam Wonen daarna over de rest van de gemeente Zevenaar uitgerold.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties