zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenEerste Montferlandse Asperge Preuvenement

Eerste Montferlandse Asperge Preuvenement

Montferland Asperges opent het aspergeseizoen dit jaar met een Asperge Preuvenement. Zaterdag 18 april worden de asperges van eigen Nieuw-Dijkse bodem aan de Beekseweg live bereid in zowel warme als koude gerechtjes.

Vijf jaar geleden startte Wim Reintjes met de verbouw van tien rijen asperges. Twee jaar later vond de eerste oogst van het nieuwe Montferlandse streekproduct plaats. Inmiddels staat er aan de Beekseweg 101a een kleine hectare zandgrond vol met het ‘witte goud’.

“We zijn nu bezig met het opruggen van de grond”, vertelt Reintjes. “Daarna gaat het folie erover. Als het weer niet te warm wordt, komen half april de eerste asperges uit de grond en beginnen we met het steken van de asperges. Dat gaat tot eind juni dagelijks zo door. Op 18 april kunnen dan ook de eerste verse asperges van het seizoen worden geproefd.”

Het idee voor het eerste Montferlandse Asperge Preuvenement kwam vorig jaar van neef en horecadocent Tom Gieling. Hij nam deze winter het voortouw om het evenement handen en voeten te geven. “Het is niet alleen een mooie promotie van het product, maar een nieuw evenement is ook leuk voor de streek”, vindt Gieling. “Ik heb in de omgeving daarom een aantal partners gezocht, die het preuvenement samen met ons wilde opzetten.”

Het Doetinchemse Villa Ruimzicht, bakker Paul Berntsen en ijssalon IJs & More uit Didam en CantinaKoot, de Westervoortse importeur van Italiaanse wijnen, waren meteen enthousiast. “Ruimzicht kookt een aantal kleine gerechtjes met asperges, IJs & More maakt speciaal voor de gelegenheid asperge ijs en Paul Berntsen bakt een soort aspergebroodje”, zegt Gieling. “CatinaKoot laat de mensen wijnen proeven, passend bij de aspergegerechten.”

Hiervoor worden aan de Beekseweg 101a onder andere een wijnbar, keuken en bakkerij ingericht. Verder worden op het terrein pagodetenten met verlichting, gedekte tafels en statafels geplaatst, waar de gasten van de gerechten en dranken kunnen proeven. “Daarbij kun je denken aan een soepje, maar asperges kun je ook wokken, koken, gratineren en zelfs frituren. Dan krijg je een soort zoete chip. Welke gerechten er worden geserveerd, is nog niet duidelijk. Voor de definitieve invulling zitten we de komende weken met onze partners om de tafel.”

De kaartverkoop voor het evenement begint op 30 maart. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 4,50 euro verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven. “Voor dat bedrag krijgen de gasten bij binnenkomst al een glaasje bubbels en een aspergeamuse”, vertelt Gieling. “De kleine gerechtjes en wijnen kunnen met muntjes worden betaald.”

Meer informatie over het evenement verschijnt de komende weken op Facebook en op de website www.montferlandasperges.nl. Het preuvenement begint zaterdag 18 april om 16 uur.

Bijdrage: Natasja Scheerder

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties