zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenFeestelijke opening Klompenpad Giesepad in Giesbeek

Feestelijke opening Klompenpad Giesepad in Giesbeek

Zaterdag 29 juni is de feestelijke opening van het Klompenpad Giesepad in Giesbeek. Wethouder Arthur Boone van de gemeente Zevenaar en projectleider Dagmar Kroezen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 15.15 uur in Kulturhus De Brede Blik, Kerkstraat 72 in Giesbeek. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Met muzikale omlijsting van Fanfare St. Gregorius Giesbeek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Giesepad, een rondwandeling van tien kilometer, voert je door het prachtige buitengebied van Giesbeek over agrarische landbouwgronden, schouwpaden, langs plassen en door uitgestrekte uiterwaarden.

Het Giesepad is het 160ste Klompenpad en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zevenaar naast het Rijnstrangenpad, het Pannerdensche Waardpad, het Babborgapad en het Bevermeersepad.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers met medewerking van grondeigenaren, gemeente Zevenaar, Waterschap Rijn en IJssel het nieuwe Klompenpad ontwikkeld. De klompenpadwerkgroep gaat ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.

Folder en app
De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. De folder met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij de Spar in Giesbeek, Camping De Veerstal in Lathum en VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren. Daarom geldt de regel dat honden verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 29 juni ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden.nl of op Facebook en Instagram. Wandelen over de Klompenpaden is gratis. Wil je wat terugdoen en de vrijwilligers bij het onderhoud van de Klompenpaden steunen? Op de klompenpadenwebsite kun je een donatie doen via een Tikkie voor Klompenpaden!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties