zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenIJssalon Pisa uit Zevenaar op één na beste IJssalon van Nederland

IJssalon Pisa uit Zevenaar op één na beste IJssalon van Nederland

Vandaag -14 juni 2024- is de beste IJssalon van het Jaar 2024 gekozen. IJssalon Pisa uit Zevenaar, die één van de zes genomineerde ijssalons voor deze titel was, wist helaas net niet de beker mee naar huis te nemen. De winst ging naar IJs en Spijs uit Haps, die zich hiermee dus het hele jaar IJssalon van het Jaar mag noemen. 

Nominatie 

Coco Strijbosch van IJssalon Pisa wist zich op 11 maart jl. te nomineren door op de 2e plek te belanden in de strijd om de Gouden IJscreatie. Samen met de ijssalons die met haar het podium deelden en de top drie van de deelnemers aan de Gouden IJsspatel, streed zij de afgelopen maanden om de titel IJssalon van het Jaar 2024. 

Mystery shoppers en hygiëne checks

Alle genomineerde bedrijven zijn door een jury beoordeeld die de zes ijssalons onaangekondigd heeft bezocht. Strijbosch: ‘Het was een stressvolle periode vooral voor mijn medewerkers, veel gasten werden als mystery shopper aangezien’. Verder vond er een hygiënekeuring plaats door een extern bureau. De ijsbranche kent namelijk haar eigen hygiënecode en hier wordt streng op beoordeeld. Op basis van deze bezoeken is een rapport opgemaakt, waarbij de ijssalon met de hoogste score er met de titel vandoor gaat. ‘We hebben het rapport zojuist gelezen en we zijn heel erg tevreden over het resultaat en wat er als opmerkingen beschreven staat’ zegt Strijbosch. 

IJssalon van het jaar 2024

“Ondanks dat IJssalon Pisa uit Zevenaar niet de winnaar is, is het toch een prachtige prestatie. Het was namelijk een ‘close call’, aldus de jury. “Tientallen ijssalons gingen in maart de strijd met elkaar aan, dat je je dan al tot de genomineerden mag rekenen is een prestatie op zich want het betekent feitelijk dat jouw ijssalon zich tot de beste ijssalons van Nederland mag rekenen. Alleen dat is al een felicitatie waard!”. Strijbosch zegt hierover: ‘We zijn heel blij dat we dit al zo hebben kunnen bereiken, ik ben trots!’.

IJsvak-wedstrijden

De Verkiezing IJssalon van het Jaar is een initiatief van de VAIJ, de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders. IJssalons kunnen deelnemen aan twee IJsVak-Wedstrijden; de Gouden IJsspatel, een wedstrijd om het lekkerste ijsje, en de Gouden IJscreatie, een strijd om de mooiste ijscoupe. De nummers een, twee en drie van beide wedstrijden worden genomineerd voor IJssalon van het Jaar. 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties