zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenGeld uit het mobiliteitsfonds voor goede ontsluiting van nieuwe woningen in Duiven

Geld uit het mobiliteitsfonds voor goede ontsluiting van nieuwe woningen in Duiven

Het bouwen van nieuwe woningen zorgt voor meer verkeer in Duiven en verkeersknelpunten. Het Rijk heeft de gemeente Duiven van de week toegezegd dat de gemeente een financiële bijdrage van
€ 1.697.250,- (inclusief BTW) ontvangt om toekomstige verkeersknelpunten op te lossen. Deze bijdrage komt uit het mobiliteitsfonds van het Rijk. Met dit mobiliteitsfonds helpt het Rijk de overheden om woningbouw te versnellen. De voorwaarden waaronder de gemeente dit bedrag ontvangt worden nog uitgewerkt door het Rijk.

Aanvraag ingehaald door huidige stand van zaken
Er is door de gemeente een aanvraag ingediend om aanspraak te maken op een bijdrage uit het mobiliteitsfonds. In deze aanvraag is Biezenkampen als één van de woningbouwlocaties genoemd.
Op 7 juni is door de gemeenteraad besloten dat de focus nu ligt op het optimaal benutten van de mogelijkheden van Plakse Weide en de Ploen Noord. Of Biezenkampen nodig is om de woningbouwopgave te kunnen realiseren wordt later opnieuw bekeken. Wethouder van Dam: “Ik ben uiteraard blij dat we een bijdrage van het Rijk krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat er verkeerskundige knelpunten optreden als we meer woningen gaan bouwen en de doortrekking van de A15 doorgaat. In het coalitieakkoord staat ook dat we zorgen voor goede en verkeersveilige ontsluiting voor nieuwe en bestaande woningen. De bijdrage vanuit het Rijk helpt hierbij.”

Netwerkanalyse verkeer
Op dit moment voert de gemeente samen met SWECO een netwerkanalyse verkeer uit. Een netwerkanalyse waarbij we mogelijke verkeersknelpunten onderzoeken bij de bouw van nieuwe woningen. Op dit moment is nog niet precies duidelijk welke verkeersknelpunten gaan optreden, welke oplossingen hiervoor gekozen worden en wat de kosten daarvan zijn. In de gemeentelijke aanvraag is daarom een aantal inschattingen gemaakt. Mocht na afronding van de netwerkanalyse verkeer blijken dat dit verkeerde inschattingen zijn, dan gaan we daarover in gesprek met het Rijk.

 

De verdeling van de gelden en Kamerbrief vindt u hier: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/06/23/kabinet-investeert-12-miljard-in-infrastructuur-voor-het-sneller-bouwen-van-135.000-nieuwe-woningen.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties