Kindercomité wint titel ‘Knapste Koppen van Groessen’

102 Views

Met slechts drie punten verschil heeft het Kindercomité Groessen de derde editie van de Das Groessen Kwis gewonnen. Titelverdediger – De Handbaltoppers – eindigden op de tweede plaats voor De Lamme Takken. Het leverde de winnaars en geldbedrag, de klomp-award en de titel ‘Knapste Koppen van Groessen’ op.

Tijdens een feestmiddag in Dorpshuis Groessen en Rinoceros Groessen (voor de kids) vond de spannende ontknoping plaats. Op zaterdag 11 juni had de Das Groessen het hele dorp in de greep.

Op 26 locaties werden er door bijna 700 mensen vragen beantwoord, overal in Groessen moesten aanwijzingen worden gezocht en voor de geheime opdracht werd er zelfs even gejudood.

De uitslag doen ze in Groessen niet schriftelijk af. Een dj, een feestmiddag en een kinderdisco voor kinderen in Jongerensoos Rinoceros vormden het decor. Dat de uitslag zo close bleek te zijn, verraste iedereen. Na de algemene nakijkrondes zijn de boeken daarom extra gecontroleerd. En dat leverde  het Kindercomite als winnaar op.

Zondag werd er via een after movie ook nog eens teruggekeken op de kwisavond. Het leverde een mooi inkijkje op hoe een dorp in de ban van een evenement kan zijn.Ook de Geheime opdracht viel in de smaak. Van ieder team werd tijdens de Das Groessen Kwis een deelnemer in judopak verwacht bij de dojo van Judovereniging Groessen. Daar liet Peter Ankersmit iedereen zichzelf in het zweet liet werken.

De top tien:

1 Kindercomite 748
2 Handbaltopperssss 745
3 Lamme Takken 667
4 Kermistafel plus 652
5 de Winnaars 651
6 Dubbeldip 646
7 Muldertjes 624
8 Fam Derksen 614
9 Oude A en Co 611
10 Groessens genootschap 597

Foto van het winnende team en van de nummer twee Handbaltoppers.

 

Foto’s Eddy de Wild

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!