zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWat betekent fijn wonen in de Methen voor u? - Een wijkgerichte...

Wat betekent fijn wonen in de Methen voor u? – Een wijkgerichte aanpak

Wat betekent fijn wonen in de Methen voor u?

De gemeente Zevenaar, Woningcorporatie Baston Wonen en samenwerkingspartners* starten vanaf 1 maart 2023 op proef met een wijkgerichte aanpak. Hierbij worden verschillende thema’s die spelen in een woonwijk in één keer onder de loep genomen. Samen met buurtbewoners wordt daarna een (actie)plan gemaakt om de woonwijk toekomstbestendig te maken. De eerste wijk waarbij deze werkwijze op proef wordt toegepast is de Zevenaarse woonwijk de Methen.

De pilot heeft als doel het wonen en leven in een wijk op verschillende gebieden tegelijk aan te pakken. Hierbij kijken we naar wat goed gaat, maar ook naar wat we samen kunnen verbeteren.

Naar een integrale wijkaanpak
Woonwijken worden steeds meer geconfronteerd met veranderingen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, wonen, leefbaarheid of veiligheid. Tegelijkertijd spelen bij bewoners andere zaken die aandacht nodig hebben, zoals energie- of mobiliteitsarmoede, vereenzaming of weinig sociale verbinding. Door de gehele wijk centraal te stellen verbinden we opgaven en brengen we koppelkansen in kaart. Met deze gebiedsgerichte, integrale aanpak werken we samen met bewoners en partners aan een toekomstbestendige wijk.

Bewoners centraal: samen aan de slag
Buurtbewoners kennen de wijk als geen ander. Zij weten wat er leeft en speelt. Daarom vragen we naar hun mening en ideeën. Via het online platform Zevenaar Verbindt kunnen bewoners van de Methen in de maand maart online met ons meedenken.
Op zaterdag 11 maart gaan we de wijk in. Tussen 11.00 en 15.00 uur staan we op het open veldje (met speeltuin en voetbalplek) ter hoogte van de Spinet. We vragen bewoners naar goede punten in de wijk en waar men trots op is. Ook zijn we benieuwd naar wat beter kan en of mensen zelf iets voor hun wijk willen betekenen.

Vervolg
De belangrijkste punten die naar voren komen uit onderzoeken, de gesprekken van 11 maart en uit de online vragenlijst geven een beeld van wat er speelt en leeft in de Methen. De uitkomsten delen we in mei via een nieuwsbrief met alle buurtbewoners. Daarnaast zijn de resultaten ook beschikbaar via Zevenaar Verbindt. De volgende stap is het maken van een wijkplan. Ook maken we een agenda met acties die we de komende jaren gaan uitvoeren. Dat willen we samen doen met bewoners uit de wijk.

Naast de Methen starten we ook op proef met deze werkwijze in Babberich. Hier gaan we vanaf mei 2023 ophalen wat er leeft en speelt.

 

 

 

 

 

*Wij werken samen met Huurdersvereniging Baston Wonen, Caleidoz en Politie.

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

 1. Ik wil graag reageren op fijn wonen in de Methen
  Wij wonen er fijn met voldoende groen.
  het enige wat ons stoort zijn de hoge bomen voor het appartementen-
  complex die groeien boven het dak uit en 2keer per jaar een
  ontzettende rommel vanwege de bladeren die eraf vallen,
  de bomen verwijderen en nieuwe kleine bomen plaatsen
  zou een prima oplossing zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties