donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDoesburg sluit overeenkomst ontwikkeling Turfhaven

Doesburg sluit overeenkomst ontwikkeling Turfhaven

De gemeente Doesburg gaat een intentieovereenkomst aan met de initiatiefnemers achter LOC 17 voor het ontwikkelen en exploiteren van de loods, de haven en de camperplaatsen in de Turfhaven van Doesburg. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dit vandaag unaniem besloten.

De ondernemers van LOC 17 hebben uit drie inzendingen het meest complete programma gepresenteerd voor de loods. Zij hebben nu drie maanden de tijd om hun plannen uit te werken, waarna bij een positief vervolg een overeenkomst met de gemeente wordt getekend voor de verkoop van de loods en de huur van de haven en de camperplaatsen.
De plannen
Na het volledig opknappen van de loods zal deze bestaan uit horeca met overdekte buitenruimte, een feestzaal met podium annex markthal, 11 bedrijfsunits van ieder 50 m2 en 12 eenvoudige vakantieappartementen op de eerste verdieping van de loods. De horeca, zalen en de haven zullen namens LOC 17 worden beheerd door een bedrijfsleider. Het programma zal in fases worden opgeleverd, te beginnen met de horeca en een nieuw voorzieningengebouw voor haven- en campergasten.
In juni 2016 is duidelijk geworden dat de ondernemers van een eerder initiatief, Durfhaven, niet binnen de afgesproken termijn een haalbaar plan konden presenteren voor de Turfhaven in Doesburg. Nadat dit nieuws openbaar is geworden, hebben zich spontaan enkele initiatiefnemers bij de gemeente gemeld. Uiteindelijk heeft een tender plaatsgevonden met drie partijen, waarbij LOC 17 als beste is beoordeeld door de gemeente.

Beoordelingscriteria
Het plan van LOC17 voldoet aan alle beoordelingscriteria en past binnen de kaders, zoals die eerder door het College van B&W en de gemeenteraad zijn vastgesteld. Ook is aannemelijk dat het plan uitvoerbaar is en een recreatieve en toeristische meerwaarde heeft. In het plan is voorzien in het volledig opknappen van de loods in de Turfhaven, met behoud van zoveel mogelijk cultuurhistorische waarde.
Financieel passen de plannen ook binnen de met de gemeenteraad vastgestelde kaders. De jaarlijkse huuropbrengst voor de haven is bovendien toereikend voor de financiering van de gemeentelijke investeringen in de haven.
De ondernemers achter LOC 17, de heren Robaard, van Stiphout en Stokman, zullen in de eerste week van oktober hun programma presenteren in de raadscommissie van de gemeenteraad van Doesburg.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties