Gemeente Zevenaar ondersteunt zeilevenement Giesbeek

161 Views

De gemeente Zevenaar verleent een eenmalige subsidie aan het evenement ‘Eredivisie Zeilen’, dat op 10, 11 en 12 juni wordt gehouden in Giesbeek.

De Zevenaarse gemeenteraad ging op 20 april al unaniem akkoord met de motie ‘ondersteuning zeilevenement Giesbeek’. Hierin draagt de raad het College op een eenmalige subsidie te verlenen voor dit evenement. Het college heeft besloten om aan deze motie uitvoering te geven door WSV Giesbeek een eenmalige subsidie toe te kennen ter hoogte van 15% van de kosten van het evenement met een maximum van 4.000 euro.

De reden waarom het college heeft besloten om de subsidie toe te kennen is volgens wethouder Anja van Norel tweeledig. “Het evenement draagt bij aan de promotie van de watersportmogelijkheden in de gemeente en de Liemers. De naamsbekendheid van het Rhederlaag, de gemeente en de regio wordt verhoogd door de exposure van het evenement in het landelijk Eredivisie Zeilen-nieuws en regionale omroepen. Promotie van het zeilevenement draagt bij aan het versterken van het profiel van een nieuwe gemeente Rijnwaarden/Zevenaar op het vlak van de vrijetijdseconomie.”

Het college waardeert dat bij dit evenement topsport en breedtesport samenkomen, aldus Anja van Norel. “Jeugd krijgt de kans om gratis kennis te maken met de zeilsport. Bij het side event Optimist on Tour wordt door het Watersportverbond tussen de 600 en 700 kinderen een unieke watersportervaring geboden in de vorm van zeilen, kanoën en suppen.”

Foto: Zeilen.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!