zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeMontferlandTractorpulling is een evenement voor het hele gezin

Tractorpulling is een evenement voor het hele gezin

Claas tractorpulling Loerbeek houdt op 28 mei een Grand National wedstrijd. Op twee wedstrijdbanen worden diverse Truck en Tractorpulling wedstrijdklassen verreden. Tractoren met speciale turbine motoren tot 8000 pk, omgebouwde auto’s, en power trucks. Uiteraard zijn er ook een groot aantal regiorijders aanwezig.

Naast het wedstrijd spektakel is er een speciaal kinderdorp moet springkussens, een traptrekker parcours, elektrische mini kranen en een draaimolen. Kortom, topsport op 2 banen en entertainment voor het hele gezin.

Spektakel
Bij een truck en tractorpulling wedstrijd moeten de deelnemers met hun voertuig een zware sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand verplaatsen. Tijdens een ‘pull’ verplaatst het gewicht van de sleepwagen zich zodat de truck of tractor steeds harder moet werken om de wagen voort te slepen. Wie de sleepwagen over de 100 meter finish lijn trekt behaald een ‘full pull’ en plaatst zich voor de finale.
In de afgelopen 25 jaar zijn er grote stappen gemaakt door de stichting. Was het eerst nog een zandbaan waarop boerentrekkers met elkaar de strijd aangingen, nu is het uitgegroeid tot een competitie waarin trucks en tractoren op kleibanen met elkaar de strijd aangaan. Deze officiële wedstrijden worden gereden onder de vlag van de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie). RTL 7 zal daarom aanwezig zijn om opnames te maken voor het televisieprogramma Truck en Tractorpulling.

Met de komst van steeds meer grote jongens zijn we uit ons jasje gegroeid en vorig jaar verhuisd naar een nieuw decor aan de Loerbeekseweg. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsoren.

 

Met Claas Kamps de Wild, die zijn naam verbond aan het evenement en Granit Parts haalde de stichting twee grote sponsoren binnen. Tijdens deze tweede wedstrijd van het seizoen verwachten we veel grote namen. In de superstocks klasse wordt gerekend op Incredeble Deere die samen met nog negen andere aan de start zal verschijnen. Bij de Trucks hopen we Vlastuin Argo en nog elf anderen te mogen begroeten. Bij de Two –Wheel-Drives zien we Sledge Hammer en nog zeven anderen tegemoet. De Unlimiteds komen met z’n negen aan de start. Tractorpulling op z’n best in Loerbeek!

Wie dit met eigen ogen wil aanschouwen is 28 mei van 13.00 tot 24.00 uur van harte welkom op het evenementen terrein aan de Loerbeekseweg 4 in Loerbeek. Informatie: www.tractorpullingdidam.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties