zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenGroessen laat zich massaal aan Liemers zien

Groessen laat zich massaal aan Liemers zien

Ruim zeventig bedrijven en verenigingen uit Groessen nemen op zondag 14 juni deel aan de eerste editie van de manifestatie Das Groessen. Zij presenteren zich tussen 11 en 16 uur op en rond het St. Isidorusplein. “Het wordt een bruisende dag vol met demonstraties, presentaties, muziekoptredens, activiteiten, een groot terras en kraampjes.”

Groessen is een klein maar opvallend actief dorp. En dat willen de ondernemers en verenigingen uit het dorp de omgeving graag laten zien. De organiserende commissie is blij verrast met de grote en vooral ook gevarieerde belangstelling.

De manifestatie speelt zich op en rond het St. Isidorusplein af. Dit is het kloppend verenigingshart van Groessen, waar veel verenigingen wekelijks samenkomen. De gebouwen worden tijdens de manifestatie gebruikt net als het complete St. Isidorusplein.

Een greep uit het aanbod. Een groot aantal verenigingen bemant een informatiestand, er worden demonstraties gegeven door zowel verenigingen als bedrijven, alle muziekkorpsen treden op, de Joannesschool heeft de muzieklessen gewijd aan Das Groessen, wat leidt tot een dans- en zangspektakel, de band Friction – die ooit de cd Da’s Groesse uitbracht – komt met een eenmalig reünieoptreden, er is een kinderdorp met attracties en een foodplein met terras om de honger en dorst te stillen. Het podium zal nagenoeg de hele dag bezet zijn met optredens.

De verenigingsgebouwen worden allemaal benut. In het Dorpshuis is er de hele dag door – en ook na afloop – wat te doen. Van zang, schieten tot line dance. Jongerensoos Rinoceros komt met een Rino-experience en een wedstrijd bierfustwerpen maar is net als Scouting Groessen ook gastheer voor bedrijven en verenigingen. Scouting Groessen verzorgt daarnaast buitenactiviteiten, terwijl Judo Groessen demonstraties geeft.

Opening
De manifestatie wordt ’s morgens geopend door het voltallige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven. Dat gebeurt geheel in stijl met behulp van schutterij EMM, die de barricade zal slechten onder de schuttersboog die buurt Diesfeldt maakt, een carbidschot en met een dans door de leerlingen van de Joannesschool.

Het programma is vanaf een week voor de manifestatie te vinden via www.facebook.com/dasgroessen en via de website van de dorpsraad: www.dorpsraadgroessen.nl. Meer informatie is ook te verkrijgen via mailadres info@dasgroessen.nl of bij de afzonderlijke commissieleden: Dorien den Balvert, Ans Berendsen, Theo Scholten, Tom Lentjes, Wouter Derksen, Sjoerd Geurts.

Geurts Media - Isidorusplein 1

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties