Start bouw betaalbare woningen in Droo-Zuid Duiven

538 Views

Wethouder Sjef van Groningen van de gemeente Duiven en Sandra Vermeer van Mans Bouw hebben samen met de nieuwe bewoners op 2 juni het startschot gegeven voor de bouw van negen betaalbare woningen aan de Meerkoetstraat. Het gaat om woningen met een koopprijs van rond de 130.000 euro.

Het project Droo-Zuid  wordt met de oplevering van deze woningen succesvol afgerond.  De wijk is de afgelopen jaren grondig onder handen genomen: 32 huurwoningen en een oude basisschool zijn gesloopt. Daarvoor in de plaats zijn 73 huurwoningen teruggekomen. Zozijn en de Liemerije hebben nieuwe verpleegvoorzieningen in gebruik genomen.

Vivare renoveerde 136 bestaande woningen en de gemeente Duiven knapte een aantal straten en pleinen op. Ook werd het prachtige Huis van Droo in gebruik genomen: een centrale ontmoetingsplaats waar gerecreëerd en gesport kan worden.  In Droo-Zuid wonen mensen met en zonder beperking bij elkaar in een ‘woonservicegebied’. De nu te bouwen betaalbare woningen zijn mede door de gemeente Duiven mogelijk gemaakt met bijdragen vanuit het gemeentelijk Fonds Subsidies woningbouw Arnhem-Nijmegen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!