zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurGroessens carnaval uitgebreid - Nu ook 30-plus café

Groessens carnaval uitgebreid – Nu ook 30-plus café

GROESSEN – Na drie jaar vond de Groessense Carnavalsvereniging het tijd om wat nieuws te proberen. Een lange voorbereiding en overleg met vertegenwoordigers uit de doelgroep heeft geresulteerd in de opzet van het 30-plus café. Het café van zalencentrum Gieling zal zaterdagavond 18 februari worden gereserveerd voor mensen die drukte en lawaai willen mijden, maar toch een gezellig carnavalsfeestje willen bouwen. De behoefte aan zo’n gelegenheid is al vaak uitgesproken en dit jaar maakt de carnavalsvereniging het samen met de 30-plussers mogelijk.

De entree is uit praktische overwegingen dezelfde als voor het feest in de grote zaal waar coverband SLAMM het feest domineert. Tussen de feestzaal en het café is een open verbinding, wat de mogelijkheid biedt om zo nu en dan eens over te lopen.

Entreekaarten voor beide opties zijn gelijk en verkrijgbaar via de website van CV De Deurdreiers. Aan de deur is er een beperkte gelegenheid om nog aan kaarten te komen, want vol is vol. Bij de jongere carnavalisten is de Brabantse coverband SLAMM erg in trek gezien de run op de e-tickets die momenteel gaande is. Drie avonden zal er volop feest zijn in Feestburcht Gieling: zaterdag en zondag en als klap op de vuurpijl de maandagavond wanneer de prijzen van de optocht op ludieke wijze worden uitgereikt.

Ook de optocht groeit gestaag. Aanvankelijk waren er bijna geen wagenbouwers te vinden, maar de laatste weken is ook daar de geest uit de fles. Er zijn nu al 13 inschrijvingen van grote en kleine wagens, en in de laatste weken zullen daar nog wat bij komen. Daarnaast weten vele groepen van alle leeftijden en individuen de weg naar de inschrijvingstafel te vinden.

Al deze activiteiten vinden plaats onder het toeziend oog van Prins Roos de 1e en zijn zoon Adjudant Bart van Ditshuizen met hun opzwepende leus ‘Jetzt geht’s Roos’.

PROGRAMMA CV DE DEURDREIERS

Vrijdag 17 februari:

Ochtendbezoek aan het schoolcarnaval Joannesschool Groessen

Middagprogramma voor de ouderen van Thuvine in Duiven

Avondparty bij de jongeren in Rinoceros Groessen

Zaterdag 18 februari:

Vanaf 20:00 uur start carnavalsfeest in feestburcht Gieling met coverband SLAMM

Zondag 19 februari:

Om 12:00 uur start van de grote optocht vanaf de Dorpstraat (bij fam. Kampschreur) route door het hele dorp, met na afloop de proclamatie vanaf het VIP podium, gevolgd door een gezellig feest in de feestburcht.

Vanaf 20:00 uur coverband SLAMM in de feestburcht

Maandag 20 februari:

Kindercarnaval bij Gieling van 11:00-12:30 uur gevolgd door gezellig frühschoppen met ter afsluiting boerenkool (moes) eten.

Vanaf 20:00 uur finalefeest met coverband SLAMM met spannende prijsuitreiking voor de optochtdeelnemers.

 

De E-tickets zijn verkrijgbaar via www.deurdreiers.nl (zijn geldig voor het zaalfeest en het 30-pluscafé) de entree bedraagt € 12,50. Aan de deur zijn nog beperkt kaarten verkrijgbaar.

Deelnemers aan de optocht kunnen zich ook opgeven via www.deurdreiers.nl

FOTO’s: ARCHIEF CV De Deurdreiers Groessen
Op de foto’s: De sfeer van het laatste carnaval in 2020 met coverband SLAMM in Feestburcht Gieling Groessen
OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties