donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenHerman Delwig nieuwe dorpsdichter van Westervoort

Herman Delwig nieuwe dorpsdichter van Westervoort

Herman Delwig (70) is vanaf 1 december 2022 de nieuwe dorpsdichter van Westervoort. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Een jury, bestaande uit drie inwoners van Westervoort, heeft Delwig voorgedragen voor de functie. De benoeming geldt voor twee jaar.

Herman Delwig is de opvolger van Humphrey Ottenhof, die tot zomer 2021 dorpsdichter was. Elke maand schrijft de dorpsdichter een gedicht voor de gemeentepagina in de WestervoortPost. De gedichten kunnen gaan over actuele en lokale gebeurtenissen, evenementen en activiteiten. Het college kan de dorpsdichter ook vragen een gedicht te maken en voor te dragen bij een speciale gelegenheid.

Karakter

Een dorpsdichter speelt een belangrijk rol bij het benadrukken van het eigen karakter van Westervoort. Ook kan deze de band tussen inwoners en Westervoort versterken.  Daarom vindt het college het belangrijk om een nieuwe dorpsdichter te benoemen. Via de WestervoortPost en sociale media heeft de jury een oproep geplaatst voor kandidaten. In totaal hebben drie inwoners van Westervoort interesse getoond in de functie, van wie een zich voortijdig heeft teruggetrokken.

Juryrapport

De jury was enthousiast over de gedichten die Herman Delwig heeft ingestuurd voor zijn kandidaatstelling. “De dichter is vakkundig met tekst, gaat in op de actualiteit en verdiept zich in de omgeving. Deze dichter heeft een mooie en rijke woordkeuze maar is door zijn eenvoud voor iedereen te begrijpen”, zo zegt het juryrapport. Herman Delwig komt uit deze streek maar is er 26 jaar weg geweest. Sinds enkele jaren woont hij in Westervoort. Juist de periode van afwezigheid kan zorgen voor een frisse blik op het leven in het dorp.

Woensdag 23 november heeft Herman Delwig kennisgemaakt met burgemeester Arend van Hout. Hij kijkt er naar uit om als dorpsdichter aan de slag te gaan. “Leuk om het avontuur aan te gaan!” zo zei hij. Zijn eerste gedicht verschijnt in de WestervoortPost van 30 november.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties