zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioInschrijven voor Westervoortse kermiskoning(in)schieten

Inschrijven voor Westervoortse kermiskoning(in)schieten

De vierentwintigste Westervoortse kermiskoning of-koningin wordt op zaterdag 3 oktober geïnstalleerd in een ongetwijfeld bomvol Zalencentrum Wieleman.

Gegadigden kunnen zich vrijdag 18 september vanaf 21.00 uur inschrijven bij het Comité Kermiskoning(in) Westervoort, dat die avond in het café van Wieleman te gast is. De tweede inschrijvingsavond is donderdag 24 september.

Vijftig gemotiveerde kandidaten strijden elk jaar om de eretitel Westervoortse kermiskoning(in), die vorig jaar door Gijs Tollenaar in de wacht werd gesleept. Deelnemers schieten in de finale met een kruisboog op een vogel van piepschuim. Tijdens de voorronde wordt op een puntenkaart geschoten. De achte beste deelnemers, waaronder minstens twee dames, plaatsen zich voor de eindstrijd.

Deelname aan het kermiskoning(in)schieten kost 14,50 euro. Kandidaten krijgen daarvoor ook het nieuwe T-shirt met de kermisleus voor 2015 van kermispromotor Sjoerd Bisselink, die zelf voor de Westervoortse jeugd op zaterdagmiddag in de schiettent op de kermis ook een schietwedstrijd organiseert. De winnaar daarvan is de kermisjonkheer of -jonkvrouw van Westervoort.

De schietwedstrijd voor de volwassenen is op zaterdagavond bij Zalencentrum Wieleman altijd het startsein van de Westervoortse kermisvierdaagse. De schietwedstrijd is in zaal 2. De grote zaal is vanaf 19.30 uur gereserveerd voor het Westervoortse volksfeest, waar de band Anderkovver op de kermis debuteert. Zondag is Wieleman geopend van 12.00 uur tot 19.30 uur, maandag van 10.00 tot 18.30 uur en dinsdag vanaf 19.30 uur uur tot middernacht.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties