zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenJohnny Tilleman prins bij De Nathalzen in Loo

Johnny Tilleman prins bij De Nathalzen in Loo

Carnaval in Loo wordt dit seizoen één groot feest. Zeker als het aan het nieuwe kabinet ligt. Met de leus ‘Met Johnny en Gertje is het party time’ geven prins Johnny (Tilleman) en adjudant Gert-Jan (van Zuylen) invulling aan het carnavalsfeest van De Nathalzen. Het nieuwe kabinet werd zaterdagavond geïnstalleerd tijdens een bomvolle, uitverkochte Loose Avond. Dat is de pronkzitting van De Nathalzen. Die werd voor de elfde keer gehouden.

Prins Johnny en adjudant Gert-Jan zijn bekend met het Loose carnaval. Een paar jaar geleden waren de rollen nog omgedraaid; toen was Gert-Jan prins en stond Johnny hem bij. Johnny wilde echter ook zelf graag eens de scepter vasthouden. Beiden zijn trouwe carnavalsvierders bij De Nathalzen. Johnny is jurylid bij de optocht. Gert-Jan speelt muziek bij dweilorkest Loos Alarm (muziekvereniging Excelsior) en hij was zaterdagavond één van de optredende artiesten tijdens de Loose Avond.

Bijzondere Loose Avond
De pronkzitting had naast de installatie van het kabinet nog meer bijzondere momenten. Natuurlijk was er de deïnstallatie van de oude prins (Henk I) en daarnaast was er de bekendmaking van de Nathals van het Jaar. Toon Hooyman kreeg deze prijs voor zijn inzet voor de gemeenschap. Toon is voorzitter van SV Loo en één van de oprichters van Team Loo Runners Duiven, de sportgroep die geld inzamelt voor mensen met kanker. Wilfred Segers kreeg als spreekstalmeester een nieuwe steek.

Zoals altijd waren er ook veel humoristische optredens van artiesten uit eigen dorp. Kei Gezellig hield een muziekquiz, Lastig Zat bracht een lied over de sportieve malaise én goede sfeer bij SV Loo, Gisela Wilting zette haar zingende zoon Roy in de spotlights, De Loose Paoters bewezen op water te kunnen lopen, De Dreuge en Immerloos waren sterk als vanouds en ook De Gummieberen (verkleed als panda’s) kregen de zaal aan het lachen. Loos Alarm droeg eveneens haar steentje bij.

Druk programma
De Nathalzen vierde afgelopen seizoen haar 55-jarig bestaan. Dat is een mijlpaal in carnavalsland (5 keer 11). Ook komend seizoen wordt het een zeer druk jaar. Op zondag 10 januari staat de eerstvolgende activiteit op het programma. Dan is er de Jeugdsprinswissel. Zaterdag 30 januari is er het Gekostumeerd Bal en een week later, tijdens het traditionele carnavalsweekend zijn er het Jeugdcarnaval (6 februari), Blauwe Maondag (8 februari) en de bustoer (9 februari).

IMG_3525

De Nathals van het Jaar (Toon Hooyman en zijn vrouw Brigit). Foto’s Deo Peelen

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties