vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLeven170 Zevenaarse gasten bij grootste Sinterklaasfeest ooit

170 Zevenaarse gasten bij grootste Sinterklaasfeest ooit

Maar liefst 170 Zevenaarse gasten waren onderdeel van het grootste Sintfeest ooit. Ruim 12.000 bezoekers die op of onder de armoedegrens leven, waarvan zo’n 8.500 kinderen, waren gisteren tegelijkertijd in 25 Pathé- , Foroxity- en Movie Unlimited bioscopen te gast.

Dankzij ruim 700 vrijwilligers, 25 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten is voor de vierde keer het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest georganiseerd. Platform31, kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling uit Den Haag, becijferde in 2014 dat inmiddels ruim 600.000 kinderen Nederland in armoede leven, minimaal 1 : 8 kinderen. Kinderen die in dezelfde Sint geloven als hun leeftijdsgenootjes, maar die geen cadeautje in hun schoen vinden en op school niet kunnen vertellen wat de Goedheiligman hen heeft gebracht. Door het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen in armoede met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.

Dank jullie wel

“Dank jullie wel. De film was helemaal super. Dochterlief is happy. Het Sterrenfonds heeft voor even onze zorgen laten verdwijnen. We hebben zo genoten…. Wat een topochtend”, zo zegt Daantje. Chantal denkt er hetzelfde over: “Het was echt geweldig gezellig. De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft en deze glimlach heeft het Sterrenfonds getoverd vandaag.” Sandra is er nog wat emotioneel van: “Onze jongste vindt Piet eigenlijk te spannend. De tranen schoten dan ook in mijn ogen toen hij zomaar Piet een hele dikke knuffel gaf toen we weg gingen. Dit was voor hem een gigantisch grote stap”.
Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Kampen, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Zaandam, Zevenaar en Zwolle. In verschillende steden in meerdere bioscopen en in de verschillende bioscopen weer meerdere zalen. Alles is er aan gedaan om de kinderen en hun gezin een onvergetelijk Sinterklaasfeest aan te bieden. Compleet met Sintbezoek, popcorn en een drankje, de film ‘De Club van Sinterklaas en De Vergeten Schoentjes’ en een cadeau mee naar huis. Terwijl professionele fotografen voor de blijvende herinnering zorgden.

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd van 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn,

hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. Het Sterrenfonds adopteert afgeronde materiële projecten in Nederland om ze samen met bekende Nederlanders binnen zo kort mogelijke tijd te realiseren. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op de website. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties