maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurInternationale Bluesavond bij Zaal Gieling Groessen

Internationale Bluesavond bij Zaal Gieling Groessen

Zanger/ mondharmonicaspeler Memo Gonzalez is inmiddels een begrip in de Europese bluesscene. Op 12 december staat hij met zijn band op het podium bij Zaal Gieling in Groessen.

Deze volbloed Texaan kwam in de negentiger jaren ooit naar Europa om ondermeer in 1993 op de Blues Estafette in Utrecht te spelen met zijn Texas Harmonica Rumble. Daarna is hij in Europa blijven hangen en kwam in Duitsland terecht. Daar ontstond de relatie met de Duitse band The Bluescasters en sindsdien zijn ze aan elkaar geklonken . Sinds 1997 is Memo al succesvol met zijn Bluescasters en heeft hij zijn domicilie in het Duitse Münster. In heel Europa is hij sindsdien een veelgevraagde act. Inmiddels zijn er een 5-tal CD’s uitgebracht waarvan er 2 registraties van live concerten zijn. Vooral op die 2 CD’s is de sfeer goed te proeven hoe een avondje Memo Gonzalez & The Bluescasters verloopt.

The Bluescasters hebben sinds kort een update gehad. Bassist van het eerste uur, Erkan Özdemir, bracht zijn talentvolle en muzikale zoons in de band. De pas 21 jarige Kenan op gitaar en de 19 jarige Levant op drums zijn een frisse injectie die de gehele band een nieuwe boost geeft.

Maar Memo Gonzalez blijft natuurlijk zowel letterlijk als figuurlijk het zwaartepunt in de band. Daarom wordt hij vaak aangekondigd als “300 Pounds Of Texas Dynamite”. Overal waar Memo met zijn Bluescasters komt ontstaat een waar feest. Muziek ontstaat ter per plekke. “Wij zijn geen jukebox maar we willen onze eigen stempel op de muziek drukken”, aldus Memo . Een optreden van Memo Gonzalez is werkelijk een sensatie. Hij speelt en zingt niet alleen of zijn leven ervan afhangt , maar verpakt dit allemaal ook nog eens in een podiumvullende show. Het zal er heet aan toegaan met deze “rode peper” in een verpakking van “sauerkraut”!

Zaal Gieling is open vanaf 20.00 uur. Aanvang van het programma is om 20.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Reserveer je kaarten voor € 15,00 per stuk. Kijk voor meer informatie op www.zaalgielinggroessen.nl. Een belletje kan natuurlijk ook via 0316-523948.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties