zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioKinderen brengen burgemeester Staatsen ontbijtje

Kinderen brengen burgemeester Staatsen ontbijtje

Vanochtend brachten 16 kinderen van SBO de Schilderspoort uit Zevenaar een ontbijtje bij burgemeester Jeroen Staatsen op het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

Burgemeester Jeroen Staatsen van gemeente Zevenaar onderstreept hiermee, net als meer dan 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en spraken ze over allerlei onderwerpen.

Donatie aan Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Staatsen symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van SBO de Schilderspoort namen de cheque met een bedrag van €150,- in ontvangst. Burgemeester Staatsen kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Je moet zorgvuldig met je lichaam omgaan, dus goed eten én goed bewegen is ontzettend belangrijk. En op deze manier heb ik wel een heel bijzondere start van de dag”.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt in ruim 250 gemeenten plaats. Het is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang voor aandacht zorgt voor een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht -waar ook de gemeente Zevenaar bij aangesloten is-, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties