vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgLamers en Buwalda lanceren kookboek Lekker op z'n Liemers

Lamers en Buwalda lanceren kookboek Lekker op z’n Liemers

Chef de Partie Tom Lamers en Souschef Sierk Buwalda, van sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, hebben hun eerste kookboek ‘Lekker op z’n Liemers’ op culinaire wijze gelanceerd. Tijdens een proeverij van de pure gerechten uit het kookboek reikte Chef-kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel een eerste exemplaar uit aan de burgemeesters en wethouders uit de streek De Liemers.

In het kookboek ‘Lekker op z’n Liemers’ nemen de sterrenchefs Tom Lamers en Sierk Buwalda de lezer mee op avontuur langs vijftien bijzondere boerenbedrijven in de Gelderse plattelandsstreek ‘De Liemers’. Wie zijn die gedreven mensen achter de boerenbedrijven en wat is hun filosofie? En, de hamvraag: Wat zijn hun mooiste producten en welke pure gerechten kunnen de sterrenchefs daarmee op locatie bereiden? In hun eerste kookboek van eigen hand delen Tom en Sierk de recepten en leest u de persoonlijke verhalen van de boeren, telers en ambachtslieden uit de streek.

Tom Lamers
Tom Lamers groeide op tussen de akkers en groentekassen in De Liemers waar hij zijn smaak ontwikkelde. Als kok in diverse sterrenrestaurants, waaronder Parkheuvel**, De Bokkedoorns** en Het Nonnetje**, heeft hij met de meest bijzondere streekproducten mogen werken. Als lid van het Nationale Kookteam won hij in oktober het goud op de wereldkampioenschappen in Duitsland.

Sierk Buwalda
Als echte Fries kent Sierk Buwalda als geen ander het belang van streekproducten en de waarde van authentieke smaken. Ook Sierk werkt al jaren op sterrenniveau in verschillende restaurants als Kaatje bij de Sluis* en De Heeren van Harinxma*. Inmiddels werkt hij al meer dan 12,5 jaar met veel plezier bij De Kromme Dissel, waarvan 8 jaar als Souschef. Naast het koken heeft hij veel ervaring met food-fotografie en maakte hij voor De Kromme Dissel al drie kookboeken.

Meer informatie
‘Lekker op z’n Liemers’ bestaat uit 72 pagina’s, samengesteld door Sierk Buwalda, Tom Lamers en Fredau Buwalda, in samenwerking met uitgever Guido Visser van VIS Books. De fotografie is verzorgd door Sierk Buwalda. De boeken zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende bedrijven uit het boek, Restaurant De Kromme Dissel, diverse online boekwinkels en op VISbooks.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties