zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenKunst beleven op fort Pannerden

Kunst beleven op fort Pannerden

De nieuwe tentoonstelling is van 22 april t0t en met 18 juni te bewonderen. Kunstenaars van Kunstenaarscollectief Gelderse Poort (KGP)  exposeren iconen, beelden en schilderijen.

De opening van de nieuwe tentoonstelling op het Fort is zaterdag 22 april, vanaf 13.00 uur is iedereen welkom!  Mark Söhngen zal de opening muzikaal ondersteunen.

Conny Koster; is een multidisciplinair kunstenaar. Aan inspiratie ontbreekt het niet. Haar werk is veelzijdig en thema’s wisselen elkaar af. In deze tentoonstelling laat zij vooral werken zien die zijn uitgevoerd in leem en klei. De inspiratie komt van de oude lemen gebouwen en een dorp in Marokko. In de expositie kunt u zien hoe zij deze inspiratie omgevormd heeft tot 3D werken in potten, kastjes en reliëf schilderijen met leem. Uniek en bijzonder!

Arjan Binnenkade-de Weerd; presenteert zich als iconenschilder. Iconen zijn houten panelen waarop volgens een bepaalde methode en traditie afbeeldingen zijn geschilderd van heilige personen (Christus, Maria, apostelen, martelaren en engelen) of gebeurtenissen (verhalen uit het leven van Christus). Hiervoor wordt een icoon ook wel een ‘venster op de hemel’ genoemd.  Er zijn talloze afbeeldingen van iconen waaruit je kunt kiezen, maar op één of andere manier kiest de icoon jou uit. “Er komt uit de grote keus altijd een moment dat Arjan denkt: já, deze ga ik ‘schrijven’.

Marjolijn Rigtering; haar werk is divers qua onderwerp, techniek en materiaalgebruik. Als kunstschilder houdt ze van een mooie gelaagde verfhuid waarop in een krachtig handschrift is geschilderd; ze houdt eveneens van monochrome vlakken en subtiele details. Het liefst tekent ze landschappen en portretten, al of niet geabstraheerd. Altijd ligt de waarneming ten grondslag aan de uitwerking van een schilderij, ook wanneer het werk abstract is.

Voor meer informatie over de kunstenaars: www.kunstatelier-Ooij.nl; www.arjansart.com; www.marjolijnrigtering.nl

Informatie over tarieven en openingstijden Fort Pannerden, Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden.

Zie voor openingstijden april, mei, juni: www. fortpannerden.eu

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties