Lekker naar de boer

77 Views

Op zondag 18 juni draait ‘De kleine oorlog van boer Kok’ in Filmhuis Zevenaar. Het land van Herman Kok ligt Ingesloten door nieuwbouwwijken en voorbestemd om te worden opgeslokt. Het boerendorp Hoogland werd in de jaren tachtig door Amersfoort geannexeerd. Boeren werden uitgekocht, maar boer Kok weet van geen wijken. Hij groeide er op en wil er, net als zijn vader, zijn laatste adem uitblazen. Het is het verhaal van een kleine boer en zijn twee zoons die zich met man en macht verzetten tegen de oprukkende stad. Kafka in de polder. Om 14.30 uur is er een inleiding door Mara van Transitie Nederland en om 16.00 uur een rondleiding met Boer Martijn en Fenna door de tuinderij van Landgoed Huis Sevenaer voor de film-kijkers.

En verder draait deze week de film ‘A Bigger Splash’.  Rockster Marianne en haar partner Paul brengen hun tijd door op een Italiaanse eilandje. Dan belt platenproducent Harry, de ex van Marianne. Zij heeft net een stemoperatie ondergaan, dus Paul neemt de telefoon aan. Het begin van een psychologische thriller. Vanaf 16 juni.

‘Les Innocentes’ opent in de Poolse winter van 1945. De Franse Rode Kruis-arts Mathilde behandelt landgenoten die de concentratiekampen overleefden. En ook vraagt een lokale non haar hulp. Het is maanden na het bezoek van een peloton Russen. Een kloostergenoot moet bevallen en het zou een enorme schande zijn als dat uitkomt. Het probleem blijkt nog groter. Les Innocentes: Vanaf vrijdag 17 juni.

Meer informatie en tijden op www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!