zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenLex Uiting en L1-presentatoren brengen regio’s samen tijdens Regio Songfestival 2024

Lex Uiting en L1-presentatoren brengen regio’s samen tijdens Regio Songfestival 2024

Tijdens de landelijke finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 9 november 2024 zullen Lex Uiting, Yaël Camille Weijenberg en Riël Linssen de presentatie verzorgen. Lex Uiting, bekend van RTL Boulevard en als zanger van het Limburgse poplied, zal samen met L1-presentatoren Weijenberg en Linssen de avond hosten. Weijenberg is werkzaam als social media- en radiopresentatrice bij L1. Linssen is actief als social media verslaggever bij de gastomroep.

Uiting verheugt zich op deze tweede editie: ‘’Het Regio Songfestival laat de veelkleurigheid van ons kleine kikkerlandje zien. Ik heb heel veel zin om al dat ontluikend regionaal talent een podium te bieden op weg naar een internationale doorbraak en een roemruchte carrière!’’ Yaël Camille ziet het Regio Songfestival als een manier van mogen zijn wie je bent: ‘’In een wereld die in de fik staat, hebben wij de vrijheid om te kiezen voor verbinding. Het groots vieren van ieders stem. Letterlijk en figuurlijk. Het Regio Songfestival is echt een hell yes voor talent uit de regio dat klaar is om het podium te bestormen. Zin in!‘’

Live uitzending Net als bij de vorige editie belooft de finale van het Regio Songfestival ook dit jaar weer een spectaculaire avond te worden, waarin de regio centraal staat. Elke regionale omroep vaardigt een getalenteerde kandidaat af, die kans maakt om de felbegeerde titel te winnen. De show wordt op zaterdagavond 9 november vanaf 20:30 uur live uitgezonden via de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.

Zangeres Emma Luca is dit jaar de Gelderse inzending voor het Regio Songfestival. De komende tijd schrijft de zangeres drie Nederlandse liedjes op basis van ideeën, gegeven door Gelderlanders. Op vrijdag 30 augustus is de Regio Songfestival Stemdag en wordt het nummer met de meeste stemmen gezongen tijdens de finale.

Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door AVROTROS.

Foto: Lex Uiting

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties