Lezing over Jeroen Bosch bij Volksuniversiteit Zevenaar

190 Views

In 2016 is het precies 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch overleed. ‘s-Hertogenbosch, de stad waar hij woonde en zijn meesterwerken maakte, eert hem met een grote internationale tentoonstelling in Het Noord-Brabants Museum van 11 februari t/m 8 mei 2016.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling heeft de Volksuniversiteit Zevenaar een lezing gepland van kunsthistorica Walda Bosman Kok. In de lezing wordt, op basis van nieuw onderzoek, het leven en werk van Jeroen Bosch op boeiende wijze behandeld.

De lezing bij de Volksuniversiteit Zevenaar op dinsdag 23 februari gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Via de website van de Volksuniversiteit (www.vuzevenaar.nl) kun u zich aanmelden. Voor meer informatie kunt u bellen of een e-mail sturen (0316-333443 // info@vuzevenaar.nl).

Jeroen Bosch, zoals we hem ook wel kennen, was één van de meest creatieve kunstenaars die Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij verbeeldde op unieke wijze de relatie tussen de mens, zijn omgeving en zijn schepper.

Op de tentoonstelling “Jheronimus Bosch. Visioenen van een genie?” wordt een overzicht van zijn schilderijen en tekeningen getoond en zien we een even groot aantal andere bijzondere kunstwerken en objecten uit zijn tijd. In de lezing wordt, op basis van nieuw onderzoek, het leven en werk van Jeroen Bosch op boeiende wijze behandeld. Indien mogelijk zal er tevens een excursie georganiseerd worden naar de tentoonstelling in Den Bosch. Meer informatie via info@waldaskunst.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!