donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurLoo warmt op voor de Loose kermis

Loo warmt op voor de Loose kermis

Loo warmt op ludieke wijze op voor de Loose kermis (zaterdag 20 tot en met dinsdag 23 augustus). Op woensdagavond 17 augustus is er van alles te beleven rond het schuttersgebouw van schutterij Willem Tell (Loostraat 38, Loo). Tussen 18.30 uur en 19.30 uur mag de jeugd de houten vogel maken waarop wordt geschoten tijdens het koningschot. Tussen 19.30 uur en 21.30 uur is er ‘kermisknippen’.

Loose jeugd maakt vogel voor koningschot
Eén van de hoogtepunten van de Loose kermis is het koningschot op kermismaandag (22 augustus). De Loose jeugd mag ditmaal de houten vogel maken die gebruikt wordt tijdens het koningschot. Willem Tell roept de jeugd op naar het schuttersgebouw te komen op woensdag 17 augustus (18.30 uur). Daar liggen hout, verf, kwasten en andere materialen klaar die gebruikt kunnen worden. Ook is er wat lekkers. Jongeren hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Zij kunnen individueel of in groepen aan de slag. Willem Tell bepaalt nog diezelfde avond welke vogel prijswinnaar is. Leden van schietvereniging Jemmy Tell en de vendeliersgroep begeleiden de jeugd.

Kapster Wenja geeft iedereen een kermiscoupe
Dezelfde avond is er nog meer te beleven bij het schuttersgebouw. Kapster Wenja Schoppers-Peters (kapsalon Diana, Duiven) biedt mensen een gratis knipbeurt. Niet in de lederen stoel van de kapsalon, maar voor de deur van het Loose schuttersgebouw. Hiermee haken Wenja en Willem Tell op ludieke wijze in op een typisch kermisfenomeen: als de Loose kermis in aantocht is, gaan heel wat mensen in het dorp nog snel even naar de kapper om de haren te laten knippen en de laatste kermisroddels – ‘Wie doen er mee aan het koningschieten?’ – door te spreken. Er wordt tussen 19.30 en 21.30 uur (alleen!) geknipt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Loose kermis 2016 in een notendop
De Loose kermis is hét dorpsfeest van Loo (zaterdag 20 tot en met dinsdag 23 augustus). Alle avonden is er feest in het schuttersgebouw (19.30 uur). Op maandag en dinsdag is er overdag ook feest. Toporkest Summerland verzorgt de muziek. Op zondag zijn er de schuttersmis (10.30 uur) en processie (12.00 uur) en kermismaandag is bijzonder vanwege het koningschot (vanaf ongeveer 11.00 uur). Tot dusver zijn er drie geregistreerde kandidaten voor het koningschot. Kermisdinsdag is een feestdag voor de gehele familie met activiteiten voor jong en oud. Voor meer informatie en de laatste updates: volg Willem Tell de komende tijd op Facebook.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties