Zomeravond orgelbespeling Doesburg

566 Views

Op donderdag 11 augustus a.s. bespeelt Matthias Havinga het grote Walcker orgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Hij voert werken uit van de componisten Vierne, Reger, Franck, Messiaen, Alain en Duruflé.

Matthias Havinga is concertorganist en pianist. Hij studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland en de VS. Zijn CD’s J.S.Bach-Italian Concertos, Passacaglia en Dutch Delight, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen.

Donderdagavond 11 augustus a.s. in de Grote of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur. Toegang € 10,00, voor 65+ € 9,00 en voor donateurs van StiDoMu € 8,00. Kaarten aan de kassa, kerk open om 19.30 uur. Het concert duurt ongeveer een uur.

 

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!