Midwinterhoorn blazen bij Filmhuis Zevenaar

210 Views

Filmhuis Zevenaar organiseert op zondag 27 december een fiets- en wandeltocht met midwinterhoornblazers en historische beelden.

Midwinterhoornblazen vindt zijn oorsprong in de Germaanse tijd. Om de goden gunstig te stemmen voor de terugkeer van het licht, blies men op een hoorn van berken- of elzenhout. Filmhuis Zevenaar fungeert als start- en eindpunt van de fiets- en wandeltocht die langs verschillende plekken in en rond Zevenaar voert, zoals Huis Sevenaer, Huis Valdijk, de Buitenmolen, Oud–Zevenaar en Molen de Hoop in Babberich. In het prachtige Liemerse landschap en op markante punten beoefenen de blazers hun hobby in de nabijheid van een vuurkorf. Er kan gestart worden vanaf 10.30 uur tot 13.00 uur. In de filmzaal is van 11.00 tot 16.00 uur een doorlopende voorstelling van films van het Liemers Museum en de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar over de geschiedenis van Zevenaar en omgeving. De toegang is gratis.

Vanaf 29 december draait de film ‘Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine’ in het filmhuis: Brutale eend Solan en lieve egel Ludwig wonen in een klein Noors dorpje Pinchcliffe, waar met Kerst normaal een dik pak sneeuw ligt. Maar dit jaar laat de sneeuw op zich wachten. Ludwig en Solan dromen toch van een witte Kerst. Uitvinder Reodor besluit daarom ’s wereld krachtigste sneeuwkanon te maken, maar helaas belandt de uitvinding in verkeerde handen. Vanaf 24 december. In ‘Phantom Boy’ kan de 11-jarige Leo uit New York onzichtbaar worden en door muren vliegen. Leo raakt bevriend met Alex, een politieagent in een rolstoel die verwond werd door een mysterieuze bandiet die met een gevaarlijk computervirus dreigt. Samen vormen ze een superduo, met Leo in de lucht en Alex op de grond.

Volledige informatie www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!