zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenNajaarsblues Westervoort met twee topbands

Najaarsblues Westervoort met twee topbands

Electric Blues en de Twelve Bar Blues Band op 5 november op podium bij Wieleman

Op zaterdag 5 november is het weer tijd voor Najaarsblues Westervoort. In Zalencentrum Wieleman staan die avond twee topbands op het podium: Electric Blues en de Twelve Bar Blues Band. Najaarsblues is het kleine zusje van Voorjaarsblues, een andere, jaarlijkse activiteit van de Stichting Muziek in Westervoort.

Electric Blues trakteert het publiek op een nieuwe show die één groot eerbetoon is aan de legendarische band Cuby & Blizzards. De voormalige band van Harry Muskee die algemeen wordt gezien als Nederlands beste bluesband ooit. Ook de Twelve Bar Blues Band behoort tot de betere bluesbands van Nederland. Een gezelschap met een geheel eigen sound. Ze traden eerder op in Westervoort tijdens Voorjaarsblues in 2010.

Aan de basis van bluesoptredens in Westervoort staan Theo Oudhuizen en Wout Hermsen. Zij organiseerden de eerste Voorjaarsblues in april 2007 met The Marble Tones. Theo Oudhuizen was de drummer van die band. Wout Hermsen was zo mogelijk nog meer een echte bluesman. Voorzitter Bert Jansen van de Stichting Muziek in Westervoort herinnert zich hem nog goed: “Woutje kende alles en iedereen in het wereldje Voor hem gingen alle deuren open en wij liepen keurig achter hem aan. Helaas is hij in 2018 overleden.”

De erfenis van Wout Hermsen wordt goed onderhouden. Nu corona niet meer voor beperkingen zorgt, komen Najaarsblues én Voorjaarsblues (op zaterdag 1 april 2023) terug op de agenda. Het verschil tussen beide avonden is de setting. Voorjaarsblues iets groter, Najaarsblues iets kleiner, meer in een wat café-achtige sfeer.

Doelstelling van de Stichting Muziek in Westervoort is om muziekevenementen te organiseren in Westervoort en muziekevenementen in de regio te promoten. Bert Jansen: “Zeker op het gebied van blues gebeurt er veel in de Liemers. De contacten met organisatoren in bijvoorbeeld Duiven, Zevenaar en Tolkamer zijn ook goed. We stemmen data af en trekken soms samen op bij het contracteren van bands.”

Kaarten voor Najaarsblues op zaterdag 5 november in Zaal Wieleman in Westervoort zijn te bestellen via de site: www.muziekinwestervoort.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties