maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenKandidaten voor Duivense Sportverkiezing 2022

Kandidaten voor Duivense Sportverkiezing 2022

Sinds 2017 kent de gemeente Duiven een sportverkiezing. De organisatie is zelfs in een officiële stichtingsvorm gegoten. Drie afgelopen drie jaar werd er geen verkiezingsavond gehouden als gevolg van corona. Op 26 januari 2023 weer wel. Tot en met 13 november kan iedereen kandidaten voor de verschillende categorieën voordragen. Het gaat om in 2022 geleverde prestaties.

De categorieën zijn: Duivense Sporter van het Jaar (18+), Duivense Jeugdsporter van het Jaar (18-), Duivens Team van het Jaar (18+), Duivens Jeugdteam van het Jaar (18-), en Duivense Clubheld van het Jaar. Iedereen kan iedereen voordragen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen amateur of professioneel en met of zonder beperking.

Als alle voordrachten binnen zijn, nomineert een jury in alle vijf categorieën drie kandidaten. De namen van de genomineerde atleten, teams en clubhelden verschijnen online. Daarna kan er worden gestemd. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in Zaal Gieling op donderdag 26 januari. Ze worden diezelfde avond ook gehuldigd.

Mathieu Maanders en Dianne de Geus namen vijf jaar geleden het initiatief voor de sportverkiezing. Mathieu is nog steeds de kartrekker. Hij vormt samen met Rachel Walraven (penningmeester) en Mathijs van der Linde (secretaris) het bestuur van de stichting. Maanders is sowieso een bezig baasje. Naast voorzitter van de Duivense Sportverkiezing is hij fractieassistent van de PvdA Duiven, ambassadeur van Uniek Sporten, lid van de Gehandicaptenraad, voorzitter van de Werkgroep Flexvervoer, Inclusie en Toegankelijkheid ROCOV Gelderland en voorzitter a.i. van het bestuur van de PvdA Duiven.

Mathieu Maanders benadrukt dat de jury van de sportverkiezing (aan de samenstelling wordt de laatste hand gelegd) vooral gaat kijken naar de redenen die mensen aanvoeren om iemand voor te dragen. “We hebben het over de gemeente Duiven met 25.000 inwoners. De vijver waarin we vissen is dus niet zo groot. We hebben geen Max Verstappen in ons midden. Dat neemt niet weg dat er genoeg sporters, teams en clubhelden zijn die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Daarom zeg ik: schroom niet iemand van je club of uit je omgeving voor te dragen.”

Dat kan via de site van de Stichting Duivense Sportverkiezing: www.duivensesportverkiezing.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties