donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenPrinsenbal met voorafgaand een optocht door Groessen

Prinsenbal met voorafgaand een optocht door Groessen

Na drie jaar een nieuwe Prins of Prinses en Adjudant

Zaterdag 12 november start het Prinsenbal in feestburcht Gieling vanaf 20:00 uur. Carnavalsvereniging De Deurdreiers is helemaal klaar voor een volledig carnavalsseizoen. Er wordt uitgegaan van een compleet seizoen als vanouds. Op 12 november beginnen om 13:00 uur in Jongerensoos Rinoceros de spannende verkiezingen van het jeugdprinsenpaar en hun gevolg, de opvolgers van Prins Lucas Verheij en Prinses Amber Meijer. Na afloop daarvan rond 15:11 uur vertrekken Prins Thijs (Steentjes) de 1ste en Adjudant Jelle Roordink vanuit de Rinoceros zwaaiend vanaf een carnavalswagen voor een rondje door Groessen. Dat afscheidsrondje geeft het prinselijke duo toch nog het gevoel van een optocht door het dorp. Drie jaar was er geen optocht. In 2020 is de optocht afgelast vanwege de storm en daarna twee jaar als gevolg van de corona.

Aan het begin van het avondfeest zullen Prins Thijs en Adjudant Jelle op ludieke wijze worden afgevoerd door hun vriendengroep ‘De Prutsers’. Kort daarna zal het ‘Best bewaarde geheim van Groessen’ worden onthuld. De nieuwe prins of prinses en adjudant worden dan officieel gepresenteerd.

Er valt een prijs te winnen als de naam van de nieuwe prins geraden wordt. Speciaal voor alle deelnemers aan de optocht 2023 is een gratis loterij waarmee aardige prijzen gewonnen kunnen worden. Daarmee doen de Deurdreiers een dringende oproep aan wagenbouwers, groepen en individuen om actief aan de optocht mee te doen.

Het prinsenbal wordt muzikaal verzorgd door DJ Tom Gerritsen.

Vanaf 19:30 uur is er ‘vrije inloop’ in Feestburcht Gieling voor iedereen, de toegang is gratis.

FOTO (1): 2019-11-09-0267 met hun vriendengroep ‘de Prutsers’ (fotograaf Eddy de Wild)

FOTO (2): Prins Thijs (Steentjes) de 1e zoals hij zich 2 jaar geleden presenteerde. Dat was op 9 november 2019 (fotograaf Eddy de Wild)

FOTO (3): De Carnavalssfeer die De Deurdreiers voor 2023 weer nastreven (foto: Archief CV De Deurdreiers)

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties