vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenBluesavond in Duiven met 'Still Believe'

Bluesavond in Duiven met ‘Still Believe’

Band met legendarische zanger en saxofonist Bertus Borgers en drummer Hans la Faille

Na een geweldige bluesmiddag bij Gieling in Groessen op zondag 2 oktober (zo’n 230 be-zoekers), gaat de Stichting Duuves Mixed Music nu richting zaterdag 19 november. De avond van die dag is er een bluesrock-avond geprogrammeerd in De Ogtent in Duiven. Op het podium staat de Still Believe Band met Hans la Faille.

Hans la Faille (75) presenteerde op 10 november 2019 in theater Odeon in Zwol-le zijn nieuwe album Still Believe. Een muzikaal eerbetoon met ‘hits van toen’ aan de perioden dat hij samenspeelde met Bertus Borgers (Sweet d’Buster), Harry Muskee (Cuby+Blizzards) en zijn jeugd-vriend Herman Brood.

De drummer uit Zwolle maakte het album met zijn band La Faille, die hij aanvulde met Bertus Borgers en oud-bandleden van Cuby+Blizzards. Hans la Faille: “Onze muziek is een mix van onder meer blues en rock. Een verzameling eigenlijk van mijn favoriete nummers, die ik ooit heb gespeeld met Bertus Borgers, Harry Muskee en Herman Brood. We hebben ons de Still Believe-band genoemd, naar een nummer dat Bertus ooit schreef, maar waarmee Herman een dikke hit scoorde.”

‘Still Believe’ is ook de naam van de plaat. Daar staat ook een nummer op dat Herman Brood zelf heeft geschreven (‘Get Lost’) en het nummer ‘Window of My Eyes’ van Cuby+Blizzards. Still Belie-ve speelt eigen uitvoeringen hiervan.

Het idee voor de band ontstond in het voorjaar van 2019 in het Herman Brood Museum in Zwolle. Hans la Faille bladerde daar met eigenaar Ivo de Lange door een boek over de bands waarin La Faille speelde.

Hans: “Er kwamen zoveel mooie stukken voorbij. Ineens zegt Ivo: ‘Je moet een plaat opnemen, man!’ Ik heb mijn bandleden opgetrommeld en ben muzikale vrienden uit het verleden gaan bellen. Vervolgens zijn we de studio ingedoken. Ik had niet verwacht dat het zo’n succes zou worden.”

De bezetting van Still Believe is als volgt: Hans la Faille (drums), Bertus Borgers (saxofoon en zang), Cedric Siegers (gitaar), Herman Wolters (toetsen), Feico Nijdam (basgitaar) en de zangeressen Irene Aalvink, Lieke Radstaak en Astrid Zijlstra.

Het Still Believe-optreden op zaterdag 19 november in De Ogtent in Duiven begint om 21.00 uur (zaal open om 20.00 uur). Kaartjes à 12,50 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de sites: www.duuvesmixedmusic.nl en www.deogtent.nl. Bij de kassa aan de deur is een kaartje op 19 november 2,50 euro duurder: 15 euro. Er kan alleen per pin worden betaald.

 

Op de foto: Zanger en saxofonist Bertus Borgers en drummer Hans la Faille. Foto: Bullet- Ray.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties