zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenNatuur- en Milieu Educatie (NME) officieel onderdeel van Kunstwerk!

Natuur- en Milieu Educatie (NME) officieel onderdeel van Kunstwerk!

Woensdag 21 september was het dan zover en werd Natuur- en Milieu Educatie officieel onderdeel van Kunstwerk! Met deze overdracht is het voortbestaan van NME Liemers gegarandeerd. Onder het toeziend oog van medewerkers en vrijwilligers van NME Liemers en nieuwe collega’s van Kunstwerk! droeg wethouder Stef Bijl  van gemeente Zevenaar het stokje -en in dit geval de plant- over aan directeur/bestuurder Bert Frölich van Kunstwerk!.

Wethouder Stef Bijl gaf aan NME Liemers met een gerust hart over te dragen aan Kunstwerk!. “De organisaties hebben elkaar veel te bieden. Een nieuwe fase breekt aan voor NME Liemers.” Ook Bert Frölich is enthousiast; “NME Liemers sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Kunstwerk!. De passie voor de werkzaamheden hebben we gemeen, waarbij de inwoners van de Liemers centraal staan en we de maatschappelijke opgave voor bewustwording van de eigen omgeving voortzetten”. 

De integratie van NME Liemers binnen Kunstwerk! is al een poos bezig onder begeleiding van externe adviseurs, waarbij er goed geluisterd wordt naar de wensen van de medewerkers en uitbreiding van de collectieve doelstellingen.

NME Liemers wil jong en oud inspireren voor natuur- en milieu educatie. Dat doen zij door het basisonderwijs les te geven, van kleuterklas tot groep 8. NME bestaat sinds 1975 en zijn dus al 47 jaar actief in de hele Liemers. De scholen kiezen zelf uit het aanbod. Deze activiteiten zijn door scholen met een contract (Gemeenten Zevenaar, Doesburg en Westervoort) gratis af te nemen. Scholen in de andere Liemerse gemeentes betalen een kleine bijdrage om deel te nemen aan de activiteiten.

Meer informatie is terug te vinden op www.liemerskunstwerk.nl en www.nmeliemers.nl.

OOK INTERESSANT?

2 REACTIES

  1. Sjoerd, kun jij me uitleggen wat de meerwaarde is van het onderbrengen van NME bij Kunstwerk. Dat het voor Gemeente Zevenaar gemakkelijk zak zijn om met zo min mogelijk partijen te hoeven overleggen en ook de subsidie met 1 partij te kunnen afhandelen is me wel duidelijk. Maar inhoudelijke meerwaarde ontgaat me volledig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties