zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenGroessens koor In Between stopt na ruim 20 jaar

Groessens koor In Between stopt na ruim 20 jaar

Laatste viering is op 8 oktober om 19.00 uur in de Andreaskerk in Groessen.

Ruim 20 jaar na de oprichting sluit In Between uit Groessen het boek. Mede door de ontwikkelingen in de Willibrordusparochie,  onder andere de sluiting van de Andreaskerk in Groessen, heeft het koor besloten er een punt achter te zetten.

Opgericht in 2001
In Between is in 2001 opgericht door pastor Zemann, samen met een groep enthousiaste mensen die graag in de kerk wilde zingen met een wat moderner repertoire. Het was meteen een groot succes! Bij de oprichtingsbijeenkomst liep het storm met de aanmeldingen. Het koor startte met 50 mensen en er was een wachtlijst voor nieuwe leden. Een groot aantal leden van het eerste uur zingt na 20 jaar nog steeds met veel plezier bij In Between.

Niet alleen in de kerk…
Naast het zingen in de weekendvieringen, huwelijksvieringen en ook uitvaarten in de kerk in Groessen en Duiven, heeft in Between veel optredens en activiteiten buiten de kerk verzorgd. Onder andere in het verpleeghuis in Zevenaar, op korenmiddagen samen met andere koren en met de plaatselijke muziekverenigingen. Twee keer werd een bezoek gebracht aan partnergemeente Gemünden am Main in Duitsland. Ook organiseerde In Between drie jaar het kerstconcert Winter Wonderland waar telkens op een volle zaal kon worden gerekend. De bewoners van de Parkflat in Duiven hebben enkele jaren genoten van een sfeervolle kerstsamenzang met In Between.

Hoogtepunt: De Passie
Het hoogtepunt in al die jaren was de uitvoering van De Passie in 2018!
Het was voor In Between èn voor Groessen een groots evenement dat tot stand kon komen met medewerking van bedrijven, verenigingen en vrijwilligers uit het dorp. Op twee avonden stond er een lange rij belangstellenden voor de kerk, waar voor de gelegenheid een groot podium over het altaar was gebouwd! Het prachtige lichtgevende kruis dat voor De Passie is gemaakt is nog steeds in de kerk te zien.

Het laatste optreden: 8 oktober 2022, 19:00 uur.
Op 18 juni jl. hebben we helaas onze laatste viering moeten uitstellen door afwezigheid van onze dirigent. Nu gaan we definitief afscheid van u nemen in de viering van 8 oktober. Voor deze gelegenheid zingen zelfs een aantal oud leden weer met ons mee. Voorganger voor deze viering is Adri van Zundert. Na afloop van de viering staat er een kopje koffie in de kerk voor u klaar. Daarna heffen we nog één keer het glas met de koor- (oud) leden en partners bij Zaal Gieling Groessen.

U bent van harte welkom om nog één keer naar ons te komen luisteren in de kathedraal van de Liemers in Groessen!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties