zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenOpnieuw oude filmbeelden van Doesburg

Opnieuw oude filmbeelden van Doesburg

Het begint een traditie te worden. Ook in 2023 organiseert de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh de inmiddels populaire serie filmvoorstellingen ‘Doesburg op oude filmbeelden’. De verschillende films tonen beelden van Doesburg zoals het er ooit uitzag, met gebeurtenissen en inwoners van toen. De films zijn gemaakt in 1951 en 1966. In totaal wordt ruim twee uur unieke beelden van Hanzestad getoond.

Onder de onderwerpen die aan bod komen zijn verschillende lagere scholen in beide jaren zoals de jongensschool, de meisjesschool, school A, de Ireneschool en de Chr. School aan de Armgardstraat. Andere onderwerpen zijn de schipbrug en de bouw van de nieuwe IJsselbrug, de scheepswerf van Van der Werff, de GOG-gebouwen en de GTW-loods en de oude sluis met ophaalbrug in de huidige Barend Ubbinkweg. Er zijn sportbeelden van voetballen en dameshandbal, volleybal en voetbaltraining op de Halve Maan, zeilen op de oude Oude IJssel en de jachthaven, tafeltennis en de vroegere gymnastiekverenigingen Eendracht en Agilitas. Verder het zuidelijk Molenveld met de Oranjesingel, de Pr. Hendrikstraat, de driehoek Julianastraat/Emmastraat,  de eerste vrachtwagens van Roelofsen en veel straatbeelden van Doesburg.

De melkboer

We zien de melkboer langs komen en honderden inwoners van Doesburg uit die jaren; veel herkenbare en nog levende stadgenoten zijn vol in beeld. Tot slot zijn er beelden van het Polygoon bioscoopnieuws met Doesburg tijdens de feesten van 1937 (700 jaar stadsrechten), de opening van de vaste brug in 1952 en het afscheid van de stoomtram in 1957.

Doesburg op oude filmbeelden| Donderdag 23 november | 14.30 en 20.00 uur | Toegang € 6,00

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties