Blog Gemma Tiedink-Koning | Oude School

657 Views

Koningsdag-nieuwe-stijl hield voor onze oudste dochter niet veel meer in dan dat ze de versierde-fietsen-optocht verruilde voor de old school kleedjesmarkt, inclusief touwtje trekken, grabbelton en nagels lakken. Begin maart maakte ze haar vriendinnen al warm voor het evenement. Half maart verzorgde ik een ritje naar de Action voor de nagellak. En begin april werden de speelgoedartikelen die in huize Tiedink-Koning overbodig geworden waren, geprijsd.

Zo moeten de vele vrijwilligers van de Liemerse oranjecomités en evenementenstichtingen ook begonnen zijn: old school met een kleedje op het plein. Hoewel vrijwilligers soms lastig te vinden zijn, maak ik me over de toekomstige konings-, en zelfs koninginnendagen, geen zorgen.

Andere moeders gaan naar hun werk, ik ga naar vergaderingen. Andere kinderen vragen: ‘moet je vandaag werken?’, mijn kinderen vragen: ‘heb je een vergadering?’. Om de draak te steken met mijn ambities in de gemeentepolitiek, ontving ik als surprise een vergaderhamer. Mijn schoonmoeder duikelde het ergens in een kringloopwinkel op en daarom ben ik sinds Sinterklaas in het bezit van de voormalige voorzittershamer van de Christelijke Zangvereniging ’t Heidebloempje uit Zelhem. Echt waar, het staat er in gekerfd, zonder gein.

Half april trof ik onze management-en-organisatie-dochter met haar vriendinnen rondom de tafel met de Heidebloempje-hamer in de aanslag. Ze keek me een beetje betrapt aan en zei: ‘we moeten eigenlijk nog een glaasje water hebben, hè mam’. Voordat ik de deur snel dichttrok, alsof ik een echte vergadering stoorde, zag ik nog net in de notulen vermeld staan ‘zuinig zijn met het geld’.

Gemma Koning, Groessen

(Foto: Harry Keultjes)

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!