zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Gemma Tiedink-KoningBlog Gemma Tiedink-Koning | Oude School

Blog Gemma Tiedink-Koning | Oude School

Koningsdag-nieuwe-stijl hield voor onze oudste dochter niet veel meer in dan dat ze de versierde-fietsen-optocht verruilde voor de old school kleedjesmarkt, inclusief touwtje trekken, grabbelton en nagels lakken. Begin maart maakte ze haar vriendinnen al warm voor het evenement. Half maart verzorgde ik een ritje naar de Action voor de nagellak. En begin april werden de speelgoedartikelen die in huize Tiedink-Koning overbodig geworden waren, geprijsd.

Zo moeten de vele vrijwilligers van de Liemerse oranjecomités en evenementenstichtingen ook begonnen zijn: old school met een kleedje op het plein. Hoewel vrijwilligers soms lastig te vinden zijn, maak ik me over de toekomstige konings-, en zelfs koninginnendagen, geen zorgen.

Andere moeders gaan naar hun werk, ik ga naar vergaderingen. Andere kinderen vragen: ‘moet je vandaag werken?’, mijn kinderen vragen: ‘heb je een vergadering?’. Om de draak te steken met mijn ambities in de gemeentepolitiek, ontving ik als surprise een vergaderhamer. Mijn schoonmoeder duikelde het ergens in een kringloopwinkel op en daarom ben ik sinds Sinterklaas in het bezit van de voormalige voorzittershamer van de Christelijke Zangvereniging ’t Heidebloempje uit Zelhem. Echt waar, het staat er in gekerfd, zonder gein.

Half april trof ik onze management-en-organisatie-dochter met haar vriendinnen rondom de tafel met de Heidebloempje-hamer in de aanslag. Ze keek me een beetje betrapt aan en zei: ‘we moeten eigenlijk nog een glaasje water hebben, hè mam’. Voordat ik de deur snel dichttrok, alsof ik een echte vergadering stoorde, zag ik nog net in de notulen vermeld staan ‘zuinig zijn met het geld’.

Gemma Koning, Groessen

(Foto: Harry Keultjes)

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties