zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurSchrijver Simon van der Geest vermaakt kinderen Liemers College

Schrijver Simon van der Geest vermaakt kinderen Liemers College

Simon van der Geest, schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2015, was vrijdag 6 november te gast op het Liemers College in Zevenaar. Heel toepasselijk werd hij verwelkomd in het natuur- en scheikundelokaal; het thema van de Kinderboekenweek was immers natuur, wetenschap en techniek.

Samen met de leerlingen van de eerste klas havo/vwo ging Simon op zoek naar ideeën voor verhalen. Vol enthousiasme vertelde Simon van der Geest over de totstandkoming van zijn recente jeugdboek ‘Spijkerzwijgen’. Hij vroeg de leerlingen hoe zwanen reageren als ze boos zijn. Een aantal leerlingen had daar wel ervaring mee. “Maar als je die ervaring niet hebt, dan moet je absoluut mijn boek lezen”, zei Simon. In het boek krijgt de ik-figuur een klap van een zwaan waarna hij met fiets en al kopje-onder gaat in de sloot. Ondertussen waggelt de zwaan de dijk af en sist met kort tussenpozen: ‘kggg kggg’, het lijkt haast op lachen.
Op Liemers College, locatie Zonegge is het heel normaal dat alle leerlingen op school lezen, minimaal een half uur per week, maar meestal lezen leerlingen wel vaker, bijvoorbeeld wanneer ze klaar zijn met hun weektaak of met een toets.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties