donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioSchutterij St. Andreas telt dagen af tot de kermis

Schutterij St. Andreas telt dagen af tot de kermis

Vanaf zaterdag 4 juli t/m 7 juli, viert schutterij St. Andreas ’t Grieth Zevenaar, haar jaarlijks kermis met de muziekbands Hike, Kaliber en Storm. De feestavonden beginnen om 20.00.

De entree bedraagt € 7,50 per avond. De muziek wordt zaterdag- en zondagavond verzorgd  door Hike. Op de zaterdagavond kunnen leden tot 21.30 uur hun reductiekaarten verkrijgen. Op de maandagavond speelt Kaliber. De dinsdagavond wordt afgesloten door de coverband Storm. Op maandag- en dinsdagmiddag, wordt de muziek verzorgd door de band Keep Movin.

Het volledige programma van de schutterij St. Andreas:

Op de zaterdagavond haalt de schutterij om 18.30 het koningspaar Clemens en Renate van Onna op aan het Noordeinde in Zevenaar. Hiermee is de kermis officieel geopend. De maandagochtend start traditioneel met de schuttersmis in de Andreaskerk om 9.00 uur. Aansluitend volgt de optocht en vendelhulde bij de Pelgromstichting. Na een korte pauze met een kop koffie, vertrekt de schutterij naar de diverse erebogen in het centrum van Zevenaar. Rond 12.30 wordt de schutterij  terug verwacht in het gebouw, waarna de feestmiddag duurt tot 15.00 uur.

’s Avonds vertrekt de schutterij om 18.30 om het koningspaar weer op te halen. Hierna volgt de feestavond.

Dinsdagochtend om 9.00 uur vertrekt de schutterij om het koningspaar Celmens en Renate, voor de laatste keer thuis op te halen. Op deze ochtend wordt om ongeveer 11.00 begonnen met het koningschieten voor onze nieuwe koning(in). Zoals gebruikelijk, is ook dit jaar de burgemeester Jan de Ruiter van de gemeente Zevenaar uitgenodigd om het openingsschot te lossen. Daarna wordt er geschoten worden voor het koningschap 2015/2016. Na het verlossende schot, volgt de installatie van het nieuwe koningspaar. De feestmiddag duurt tot 15.00 uur.

’s Avonds vertrekt de schutterij om 18.30. Het nieuwe koningspaar wordt thuis opgehaald. Omstreeks 20.00 wordt de schutterij weer terug verwacht en begint de afsluitende feestavond.

De kermis wordt gevierd in het Schuttersgebouw St. Andreas, Oude Doesburgseweg 1, Zevenaar.

??????????

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties