zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioSterke verbetering Westervoortse woningmarkt

Sterke verbetering Westervoortse woningmarkt

Volgens cijfers van de gemeente Westervoort is de markt voor bestaande koopwoningen dit jaar sterk verbeterd. In de eerste acht maanden van 2016 werden 72% meer bestaande koopwoningen verkocht dan in de vergelijkbare periode van het jaar daarvoor en 88% meer dan in 2014. Goed nieuws dus voor huiseigenaren na jaren van dalende verkoopprijzen en daarvan afgeleide WOZ-waarden. Terwijl in de eerste acht maanden van 2014 Westervoortse woningen nog bijna 6% beneden de toen geldende WOZ-waarden werden verkocht, gaan in dezelfde periode dit jaar de bestaande woningen voor bijna 3% boven de WOZ-waarde van de hand.

Rijwoningen worden het meest verkocht (38% van de verkoop van huizen in Westervoort). De verkoopprijs van dit type woningen bedroeg tot september dit jaar gemiddeld € 152.621 en dat is 4,3% hoger dan de voor die woningen geldende WOZ-waarden. De gemiddelde verkoopprijs van een hoekwoning is € 170.833 en dat is 5,2% hoger dan de WOZ-waarde. Bij appartementen lagen de verkoopprijzen bij een gemiddelde van € 164.162 zelfs 7,6% boven de daarvoor geldende WOZ-waarden. De gemiddelde Westervoortse tweekapper kostte in de eerste acht maanden van 2016 € 236.800 en dat is 2,6% boven de WOZ.

Vooral eigenaren van vrijstaande woningen hebben de waarde van hun bezit in de afgelopen crisisjaren het sterkst zien dalen. Hoewel er van 1 januari 2016 tot 1 september 2016 precies twee keer zoveel bestaande vrijstaande woningen werden verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, liggen de verkoopprijzen daar nog steeds 3,3% beneden de WOZ-waarde. Dit is wel een stijging ten opzichte van de voorgaande jaren. Verkoopprijzen van vrijstaande woningen lagen in de vergelijkbare periode vorig jaar namelijk nog 7,5% onder de WOZ-waarde lagen en in het jaar daarvoor zelfs 8,2% lager.

Wethouder Theo Kampschreur is bijzonder blij met deze nieuwe cijfers: ‘Het is goed te zien dat de woningmarkt in Westervoort na jaren kwakkelen nu weer aantrekt. Dat is goed voor de huiseigenaren en alle mensen die hier in de regio werkzaam zijn in de bouw, onderhoud en handel van woongerelateerde producten. We hopen binnenkort een vergelijkbare versnelling te zien bij plan de Schans en Hamerden.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties