dinsdag, juli 16, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgTevredenheid Doesburg over eerste jaar met ' extra zorg'

Tevredenheid Doesburg over eerste jaar met ‘ extra zorg’

Het eerste jaar dat de gemeente Doesburg verantwoordelijk is geweest voor veel extra taken op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), werk en inkomen en jeugdzorg, is goed verlopen. Met cliënten die in aanmerking komen voor een wettelijke voorziening is in 2015 een persoonlijk gesprek gevoerd en is een passende oplossing gezocht voor de hulp- of ondersteuningsvraag.

De Doesburgse wethouder sociaal domein Peter Bollen: ‘We hebben de zaken goed op orde, de zorg voor de inwoners stond voorop. Uitgangspunt is van meet af aan geweest om zorgvuldig en persoonlijk mensen tegemoet te treden en maatwerk te leveren. Waar ik blij om ben is dat inwoners die ‘hulp bij het huishouden’ nodig hebben, in Doesburg goed zijn bediend.’

De financiële cijfers uit de jaarrekening over 2015 laten voor het sociaal domein een positief resultaat zien. Daar zijn mee- en tegenvallers bij. Bij de hulp bij het huishouden is de door het Rijk opgelegde bezuiniging doorgevoerd en is vervolgens geen geld overgehouden. Dat komt met name omdat het werk met de arbeidsvoorwaarden Thuiszorg en in vaste contracten is uitgevoerd.

Per saldo laat de gehele jaarrekening van de gemeente Doesburg een positief resultaat zien van € 740.000,-. Het positieve resultaat wordt, als de gemeenteraad daarmee instemt, in 2016 deels weer besteed in het sociaal domein. Een bedrag van bijna twee ton wordt besteed aan een eenmalige tegemoetkoming voor chronische zieken en gehandicapten, waaraan de gemeenteraad al eerder goedkeuring gaf. Voor preventie en het zorgen voor een soepele overgang naar de nieuwe situatie is een bedrag van ruim een ton beschikbaar. Voor handhaving en het voorkómen van fraude binnen het sociaal domein is een bedrag van iets meer dan een halve ton opgenomen.

In 2015 werd bekend dat er een bedrag door Doesburg moet worden bezuinigd van 1,1 miljoen over de jaren 2016, 2017, 2018 en 2019. Dat is hoe dan ook nog een forse opgave voor de gemeente.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties