zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgOntwikkelaar trekt zich terug uit Turfhaven in Doesburg

Ontwikkelaar trekt zich terug uit Turfhaven in Doesburg

Het plan om de GTW-loods en de haven in Doesburg te laten ontwikkelen door Durfhaven is van de baan. Durfhaven, bestaande uit een groep ondernemers uit Apeldoorn, heeft tot en met 30 juni geprobeerd de interesse van investeerders te krijgen voor een horeca- en sanitairgebouw in de Turfhaven. Omdat de door Durfhaven benaderde investeerders de financieringsrisico’s te groot vinden, is dat niet gelukt.

Wethouder Ellen Mulder van Doesburg neemt met pijn in het hart afscheid van Durfhaven. “We wisten dat het een heel lastige opgave zou zijn, maar tot het laatst hebben we met heel veel energie gewerkt om het tot een succes te maken. Wij zijn met respect voor elkaars rol in dit proces uit elkaar gegaan. Zonder verwijten, maar met de nuchterheid dat het er gewoon niet inzit.”

De gemeente gaat nu binnen de kaders, die met de gemeenteraad afgesproken zijn, op zoek naar een nieuwe partner die alsnog een horecagelegenheid en in ieder geval een sanitairgebouw voor de haven- en campergasten gaat bouwen. “We zien voorstellen vanuit de markt met veel belangstelling tegemoet”, aldus wethouder Mulder.
In augustus 2013 heeft het toenmalige College van B&W uit vier aanbiedingen Durfhaven gekozen als ontwikkelingspartner voor de Turfhaven. Het was toen al duidelijk dat de plek en de mogelijkheden, zeker gelet op de economische omstandigheden, een complexe uitdaging zouden zijn. Na een verkenning van de markt werd in februari 2014 een intentieovereenkomst gesloten. Na een aantal haalbaarheidsonderzoeken was aanvankelijk een huisartsengroep in beeld om zich in een deel van de loods in de Turfhaven te vestigen. Na de zomer van 2015 trok deze groep zich terug, waarna Durfhaven tot 1 april 2016 de tijd heeft gekregen van de gemeente Doesburg om met een gewijzigd plan te komen. Dit plan, met horeca, sanitairvoorzieningen en lodges, was voor Durfhaven zo hoopvol, dat een reserveringsovereenkomst met de gemeente op 31 maart 2016 getekend is. Deze overeenkomst moest uiterlijk op 1 juli worden gevolgd door een koopovereenkomst van de loods met ondergrond, kraan en trechter. Toen dit niet mogelijk bleek, is besloten uit elkaar te gaan. De gemeenteraad van Doesburg is inmiddels op de hoogte gebracht van deze recente ontwikkelingen, die zich in alle opzichten binnen de met de raad afgesproken kaders hebben afgespeeld. Dat maakt de druiven voor de gemeente vanzelfsprekend niet minder zuur.

Zolang er geen nieuwe investeerder is, zal de gemeente alleen binnen de bestaande financiële kaders de meest noodzakelijke investeringen doen.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties