Theatercollege Maarten van Rossem

25 Views

Kunstwerk! organiseert op maandag 14 november a.s. een theatercollege met Maarten van Rossem in de Ogtent in Duiven. Hij analyseert en fileert met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties, precies zoals we van hem gewend zijn van het Tv-programma “De Slimste Mens”. Maarten zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Een avond leren en lachen met de bekendste historicus van Nederland.

Maarten van Rossem studeerde geschiedenis in Utrecht en promoveerde in 1983. Zijn specialisme is de geschiedenis van de Verenigde Staten. Van 1997 tot 2008 was hij als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Utrecht, van 2008-2010 verzorgde hij nog twee modulen onderwijs.

Door zijn grote kennis van Amerika was hij veelvuldig op televisie te zien als commentator bij grote gebeurtenissen als de Golfoorlog of de aanslagen van 11 september 2001. Hij kreeg ook eigen programma’s, zoals Van Rossem in Amerika (EO, 2009), over het christelijk geloof in de VS, en Van Rossem For President (EO, 2014-2015), over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Verder is hij sinds 2012 jurylid bij de kennisquiz De Slimste Mens.

Het kan alle kanten opgaan (tijdens mijn theaterlezing). Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend“, aldus Maarten van Rossem.

Inschrijven:

Het theatercollege is op maandag 14 november a.s. om 20.00 uur in de Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven. Aansluitend is er i.s.m. Rebers Boek en Buro uit Zevenaar, gelegenheid om een boek te kopen en deze door Maarten van Rossem te laten signeren. Entree €10,- p.p. ter plekke per pin te betalen. Wel dien je je vooraf online aan te melden voor dit bijzondere theatercollege via www.liemerskunstwerk.nl/maartenvanrossem/

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!