donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenExcelsior haalt 13.000 euro op met het Loose Sterrendiner

Excelsior haalt 13.000 euro op met het Loose Sterrendiner

  • Drie Loose sterrenchefs de keuken in voor benefietdiner muziekvereniging Excelsior
  • Het ingezamelde bedrag gaat naar nieuwe uniformen en instrumenten

LOO – Het Loose Sterrendiner, een benefietavond met drie Loose chef-koks met Michelinster, heeft muziekvereniging Excelsior uit Loo 13.000 euro opgeleverd. Het geld wordt gebruikt voor nieuwe uniformen en instrumenten in het jubileumjaar 2023. Dan bestaat de Loose fanfare precies honderd jaar.

Het Loose Sterrendiner bij Zalencentrum Berentsen van afgelopen maandag (17 oktober) had een uniek karakter. De sterrenchefs Tom Lamers (Het Koetshuis in Bennekom), Hans de Bont (De Moerbei in Warmond) en Tonny Berentsen (De Kromme Dissel in Heelsum) bereidden samen een smakelijk diner inclusief bijpassend wijnarrangement. De succesvolle koks zijn alle drie geboren en getogen in Loo en dragen muziekvereniging Excelsior een warm hart toe.

Zeldzaamheid
“Het komt niet vaak voor dat sterrenchefs op deze manier met elkaar optrekken. En het is natuurlijk al helemaal een zeldzaamheid dat we alle drie uit hetzelfde dorp komen. Loo is met amper elfhonderd inwoners nauwelijks op de kaart waar te nemen”, lacht Hans de Bont, die in zijn jeugd nog enkele weken lid is geweest van Excelsior. “Maar nee, talent had ik niet. Ik kan beter met andere instrumenten overweg.”

Belangrijke plek
Tonny Berentsen: “Ik heb weinig met muziek, maar wel met Excelsior. Ik herinner me nog goed dat ik vroeger als kleine jongen langs de kant van de weg stond als de fanfare voorbijtrok. Excelsior neemt een belangrijke plek in het dorp in. En ik hoop dat dat na het jubileum in 2023 nog eens honderd jaar het geval zal zijn. Daarom heb ik geen seconde getwijfeld om aan deze avond m’n medewerking te verlenen.”

Hooggespannen verwachtingen
Tom Lamers genoot van het enthousiasme onder de vele aanwezigen. “Met ruim 84 couverts was de het Loose Sterrendiner volledig uitverkocht, en dat al binnen een week na opening van de inschrijving. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Uit de reacties van onze gasten denk ik wel te kunnen opmaken dat we er samen in geslaagd zijn om er een groot culinair succes van te maken.”

Complete beleving
De gasten hadden de mogelijkheid om met de wielerbus van UCI Women’s WorldTeam Liv Racing Xstra thuis opgehaald te worden en naar Zalencentrum Berentsen gebracht te worden. Bij de entree zette fotograaf Gerard van Bree de gasten op de rode loper op de foto en zorgde Marlimasa Klarinetkwartet voor een warme muzikale ontvangst. Tijdens de avond trad Lara Leaves op en veilde gelegenheidsveilingmeester Henk Nijland acht exclusieve wijnen.

Onvergetelijk
Aan het einde nam voorzitter Theo van Schaik een cheque van maar liefst 13.000 euro in ontvangst. “Het was schakelen, want ik had de hele avond met andere leden van Excelsior in de afwas gestaan. Je valt even stil als je dan zo’n groot bedrag op de cheque ziet staan. Ik wil iedereen die heeft meegeholpen aan het Loose Sterrendiner hartelijk bedanken, in het bijzonder Zalencentrum Berentsen en de chef-koks en hun teams. Loo heeft iets onvergetelijks neergezet.”

 

 

Fotos: Gerard van Bree

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties